Informbiro in oslovski kašelj - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Informbiro in oslovski kašelj

Informbiro in oslovski kašelj
 • Redna cena:

  22,90 €

 • Popust:

  1,15 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,75 €

 • Avtor:

  Mlenka Pungerčar

 • Založba:

  Morfem

 • Datum izida:

  01.02.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Iz spremne besede
Mlada idealistka se začne upirati sponam partijskega načina upravljanja z ljudmi kot družbenim materialom (kadrom), sponam družinskega življenja in okostenelim nasprotjem v družbi.
Novi čas prinese ženski emancipacijo. Zavedati se začne sebe, svoje ženskosti, spraševati se začne, kje živi, za kaj živi.
Se pravi, da se zaveda, da ima oblast nad lastnim telesom lahko le ona sama, da telo pripada samo njej. Osebna svoboda torej proti arbitrarnosti države in družbe.
Navidezno lahkotna zgodba, realistično napisana, postane tisto, kar je odlika dobrih romanov, univerzalnost. zgodba, ki je temeljno osebna, postane na koncu tudi družbeno aktualna, tako v času, ki ga opisuje, kot tudi v današnjem trenutku.

Trda vezava, 14,5 x 20,5 cm, 269 strani.