Umba Kumba in lončarjeva hči - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Umba Kumba in lončarjeva hči

Umba Kumba in lončarjeva hči
 • Cena:

  19,53 €

 • Avtor:

  Vid Pečjak

 • Založba:

  Morfem

 • Datum izida:

  01.02.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Umba Kumba je bil razvajen princ, ki je dobil vse, kar si je zaželel. Ko je bil star šest let, je zahteval, naj razpnejo nad slonokoščeno palačo dežnik, da strehe ne bi zmočil dež.
Ko je bil star osem let, je tožil, da mu gora pred palačo zastira pogled. Morali so jo podreti. A ko so odstranili goro, je Umba dejal, da mu v oči sveti sonce. Zahteval je, naj goro postavijo nazaj.
Ko je imel Umba Kumba dvanajst let, je zahteval, naj vse tekajo po dvorišču naokrog in lajajo kot psi. Drugo leto so morali prebivalci mijavkati, potem kokodakati, potem rigati in nazadnje kruliti.
Slednjič je Umba Kumba zrasel v moža. Tedaj se je do ušes zaljubil v lončarjevo hči Kiko. A Kika ga ni marala in niti na misel ji prišlo, da bi se poročila z njim.

Trda vezava, 25 x 31,5 cm, 28 strani.