Norveški gozd, KIOSK - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Norveški gozd

KIOSK

Norveški gozd
 • Redna cena:

  14,99 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,24 €

 • Avtor:

  Haruki Marukami

 • Založba:

  Založba Sanje

 • Datum izida:

  30.05.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ob Norwegian Wood Beatlov, ki jo sliši med pristajanjem letala, se vnovič spomni na jesenski travnik iz davnega leta 1969. A tokrat gre s spominjanjem do konca – obljubil ji je, da je ne bo nikdar pozabil, leta pa tečejo in podobe bledijo. Spominjanje je obenem edini način, da razčisti s trpkostjo, ki so mu jo pustila leta študija v Tokiu.

Bili so nemirni časi. Študentje so okupirali univerze in v zraku so odzvanjali kriki o reformah in svobodi. Vendar se ga evforija upora ni dotaknila. Toru Watanabe je bil tih in osamljen mladenič. Osamljen zaradi izgube edinega prijatelja in osamljen v družbi, ki mu je bila tuja. Prebiral je klasike zahodne literature, poslušal rock'n'roll in jazz. In bila so dekleta, bilo je iskanje ljubezni, bila je Naoko, dekle pokojnega prijatelja, in bila je Midori...

Roman o odraščanju, s katerim je Murakami že takoj po izidu leta 1987 postal kultni sodobni japonski pisatelj. Murakami je prejel ugledno literarno nagrado Franza Kafke za leto 2006.
Po romanu je leta 2010 vietnamsko-francoski režiser Tran Anh Hung posnel film, ki je tudi prva ekranizacija katerega koli romana tega najslavnejšega japonskega pisatelja.

Mehka vezava, 19,8 x 12,5 cm, 349 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Prebral sem veliko ljubezenskih zgodb, a ta je nekaj posebnega, razkriva sence, ki so skrite v posamezniku. To je zgodba o ljubezni in izgubljeni ljubezni. O žalovanju. O ponovni spravi z življenjem po smrti ljubljene osebe."
- Tran Anh Hung, režiser filmske adaptacije romana, MMC RTV SLO

"Murakamijev roman o osamljenosti, odraščanju, iskanju upanja in ljubezni ... Samo na Japonskem so prodali več milijonov izvodov, Murakami pa je v očeh mladih Japoncev postal junak."
- MMC RTV Slovenija

"V svojih delih se vedno znova loteva odtujenosti, osamljenosti in izgube. Te občutke na melanholičen, a presenetljivo nedepresiven način, opisuje s svojevrstno, ponavljajočo se simboliko in izleti v surrealizem."
- Radio Študent

"Haruki Murakami, rojen 1949 v Kobeju, je brez dvoma eden največjih sodobnih japonskih piscev. Opisuje sodobno, urbano Japonsko."
- Večer