Količina:

0


Znesek:

0,00

Ameriški bogovi (broširana)

KIOSK

Ameriški bogovi (broširana)
  • Redna cena:

    17,99 €

  • Popust:

    0,90 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,09 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Ameriški bogovi, nosilec venca odličij - med njimi sonebula, hugo, nagrada Brama Stokerja in locus -, vabi na kalejdoskopsko potovanje po ne povsem izmišljeni pokrajini Združenih držav Amerike, ki se bere strah vzbujajoče domače, a tudi nezaslišano tuje. Premišljena, duhovita, vznemirjajoča, strašljiva in nasladna knjiga je absolutna mojstrovina.

Roman Ameriški bogovi, nosilec venca odličij - med njimi sonebula, hugo, nagrada Brama Stokerja in locus -, vabi na kalejdoskopsko potovanje po ne povsem izmišljeni pokrajini Združenih držav Amerike, ki se bere strah vzbujajoče domače, a tudi nezaslišano tuje. Premišljena, duhovita, vznemirjajoča, strašljiva in nasladna knjiga je absolutna mojstrovina. Gaimanov četrti roman je mešanica fantasyja ter starodavne in sodobne mitologije, ki v središče zgodbe postavi skrivnostnega in molčečega protagonista – Shadowa, nekdanjega kaznjenca, ki po izpustitvi iz zapora od skrivnostnega neznanca sprejme ponudbo za delo. Shadow se nemudoma znajde v svetu svojega bizarnega delodajalca in tok nenavadnih dogodkov, ki temu sledijo, postavi pod vprašaj vse njegove predstave o svetu. Like v romanu navdihujejo tako številne mitologije in religije kot tudi božanstva sodobnega sveta, ki jih je ustvaril Gaiman – kot na primer bog tehnologije in boginja medijev.

Mojster fantasyja Neil Gaiman se v Ameriških bogovih potopi v temačne globine, kjer se srečata resničnost in domišljija, in svojo literarno magijo popelje do izjemnih rezultatov. Gaiman je s tem odmevnim romanom fantazijski žanr obrnil na glavo – v njem ni iskanj prstanov ali ugrabljenih devic, saj zgodba govori o današnjih vrednotah in njihovem vplivu na tradicijo. Domiselno in k razmišljanju spodbujajočo zgodbo dopolnjujejo dodobra izoblikovani in zanimivi liki. Sposobnost prepletanja mnogoštevilnih zgodb z duhovito kulturno kritiko, pri čemer ohranja fantastične opise likov in vsebinsko privlačno zgoščuje fantasy/horror, Gaimana postavlja na mesto enega najimenitnejših svetovnih pripovednikov. Dodaten biser v neodložljivi pripovedi so vinjete o prihodih božanstev iz starega v novi svet, ki bi lahko neopazno zdrsnile med strani starodavnih bajeslovnih bukev.
Po literarni zasnovi Ameriških bogov pod okriljem HBOnastaja TV-serija, osnutek scenarija za katero piše sam Neil Gaiman.

Mehka vezava, 19,8 x 12,4 cm, 576 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Izvirno, prevzemajoče, neizmerno domiselno; pustolovski potep po Ameriki, kjer so popotniki še bolj presenetljivi kot obcestne znamenitosti." - George R. R. Martin

"Pisatelj redkih zaznav in brezmejne domišljije - Neil Gaiman je že dolgo britanska dragocenost; poslej je tudi ameriška." - William Gibson

"Bistro, mračno ... Edinstveno ..." - GQ

"To je fantastičen roman. /.../ Knjiga teče natančno kot urni mehanizem ..." - The Independent

Ameriški bogovi so svojevrsten čudež. Gaiman uspe na srce parajoč in verodostojen način ... povedati največjo zgodbo med njimi. To je pomembna, ključna knjiga.
- Jonathan Carroll

Ameriški bogovi so dobro spisana, tekoča mešanica fantazije, mitologije, grozljivke, kriminalke in road movieja kot tipične oblike filma za širno deželo, kjer najkrajša zračna črta med obalama meri 3350 kilometrov. Povezava s slikosukom je očitna in prija prehodu v druge medije. HBO in Gaiman bukvo ravnokar spreminjata v televizijsko nadaljevanko, ki naj bi štartala zgodaj 2014.
- Sergej 'Sneti' Hvala, Joker