Količina:

0


Znesek:

0,00

Štirideset pravil ljubezni (broširano)

Štirideset pravil ljubezni (broširano)
  • Redna cena:

    14,95 €

  • Popust:

    0,75 € (5%)

  • Spletna cena:

    14,20 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lahko stara zgodba o iskanju svojega poslanstva na svetu spremeni življenje sodobnega človeka? Lahko zgodba o tovarištvu med verskim učenjakom Rumijem in potujočim dervišem Šamsom iz Tabriza, ki sta se spoznala v Konyi v trinajstem stoletju, spremeni življenje Elle Rubinstein, gospodinje in Massachusettsa, ki konec preteklega desetletja vleče črto pod svojim življenjem?

Rumi mora prelomiti s svojim življenjem, da se bo iz spoštovanega lokalnega klerika razvil v tisto, kar mu je namenjeno – v svetovno znanega pesnika. Ella mora zapustiti tiste, ki jih je imela do včeraj najraje na svetu, da se bo osvobodila okovov, ki si jih je nadela sama. A kakšno sled bo njuna sprememba pustila na tistih, ki ju imajo radi?

Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni. O ljubezni, ki nas sili, da se iz območja udobja podamo v neznano. O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. Štirideset pravil ljubezni je roman o tem, da mora sviloprejka umreti, da lahko dobimo svilo. In roman o pravilih, ki jih pozna vsak, ki je kdaj zares ljubil.

Mehka vezava, 352 strani

O KNJIGI SO DEJALI:

Roman, ki ga berejo tako tradicionalne, pokrite muslimanke kot sodobne zahodnjakinje, ženske in moški, mladi in stari, zahtevnejši bralci kot tisti, ki jim je ljubša lahkotnejša literatura. Tisti, ki berejo s srcem.
- Jasna Vombek, Delo

Ljubezen in islamski mistiki so zagotovilo za uspeh romana turške pisateljice.
- Mateja A. Hrastar, Planet Siol.net

Roman o večnih pravilih ljubezni, ki jih velja upoštevati vsak dan.
- Renate Rugelj, Bukla

Štirideset pravil ljubezni velja umestiti med pomembnejše romaneskne življenjepise modrecev in svetnikov, /.../ med zgodbe za splošno izobrazbo.
- Žiga Valetič, Pogledi