Količina:

0


Znesek:

0,00

Moji izumi | My Inventions

Moji izumi | My Inventions
  • Redna cena:

    21,00 €

  • Popust:

    1,05 € (5%)

  • Spletna cena:

    19,95 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Posebna izdaja avtobiografije Nikole Tesle, fizika, kemika in matematika, snovalca prek 700 patentov, izumitelja, ki je premišljal in domislil sodobno uporabo električne energije. Izdelal je prvi elektromotor na izmenični tok, raziskoval rentgenske žarke, prispeval osnovna spoznanja o kozmičnih žarkih, podpisal dinamično teorijo gravitacije …

Teslov življenjepis je opremljen s fotografijami in skicami izumov ter z izčrpno spremno besedo fizika, izumitelja, pisatelja, potopisca in poznavalca dela Nikole Tesle, Andreja Detele.
Posebna izdaja Mojih izumov je v celoti dvojezična - ob izvirniku, ki ga je Tesla napisal v angleščini, besedilo beremo (tudi) v slovenskem prevodu.

Trda vezava, 28 x 21 cm, 157 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Moji izumi ponudijo krov avtobiografiji nedoseženega genija, čigar brezštevilni izumi in osupljiva etična drža odmevajo v brezčasje. Véliki Tesla se je rodil v dobo, ki je z bliskovitostjo plemenitila védenje o električnih in magnetnih pojavih. Poosebljenje ustvarjalnega duha in že kar nadčloveške agilnosti – nosilec nebroja patentov – je dandanes nezmanjšano aktualen; z dosledno iskreno držo, podprto z neomajno vero v Dobro, je s sistemom izmeničnih tokov, kakor v spremni besedi zapiše fizik in izumitelj Andrej Detela, omogočil moderno industrializacijo ali, kakor zatrjujejo nekateri, tako rekoč izumil dvajseto stoletje."
urednica

"Tesla je bil vsekakor izjemen genij, kakršnih skorajda nočemo več priznavati. Dobro je poznal obstoječe znanstvene teorije tistega časa, vendar se ni ustavljal pri tem, temveč je formalne osnove, poudarjam, osnove, vseskozi odpiral v presežni prostor, kjer ni več meja med znanostjo, umetnostjo in duhovnostjo. Navsezadnje so tako ustvarjali vsi resnični geniji." (Andrej Detela)

"Knjiga Moji izumi (v dvojezični različici) ponuja neposreden pogled v izumiteljev um. Začne se z njegovim otroštvom, potem pa predstavi razvoj njegovega mišljenja in raznovrstna izumiteljska prizadevanja. Pravi navdih za vsakega tehnološkega nadarjenca." (Samo Rugelj, Vikend)

"Moji izumi je knjiga za vse, ki imajo radi (avto)biografije, in za vse, ki si želijo vpogleda v izumiteljski um Nikole Tesle. Se zazreti v dojemanje življenja in dela genija močne volje, neumornega uma in širokega duha, ki je skoraj vse svoje budne ure z največjim zanosom posvetil svojim izumom." (Neža Mrevlje, Planet Siol.net)