Boštjanov let*, ponatis - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Boštjanov let*

ponatis

Boštjanov let*
 • Redna cena:

  17,90 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,01 €

 • Avtor:

  Florjan Lipuš

 • Založba:

  Zavod Litera

 • Datum izida:

  15.03.2014

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prozni tekst sodobnega koroškega pisatelja pripoveduje o protagonistovem otroštvu, katerega usodna resnica je izguba matere, doma in samega sebe. Je tekst o travmatičnih dogodkih v zgodnjih otroških letih za časa druge svetovne vojne, o danostih tiste dobe, o praznjenju vasi. Snov je tako podlaga, na kateri je zrasel že pisateljev roman Zmote dijaka Tjaža iz leta 1972. Boštjanov let sega torej nazaj, v čas pred Tjažem, in tako vsebinsko kakor formalno sklene pisateljev življenjski krog. Dejanje poteka, z majhno izjemo, ves čas v ozkem, odročnem koroškem kraju in je že s tem dokument strahu, zaprtosti, temačnosti in tesnobe. Svetloba se prižiga le v plahih ljubezenskih prizorih in v doživljanju sveta, ki si ga protagonist sam, za preživetje, ustvari posebej zase. Avtor prejel nagrado Prešernovega sklada 2004, knjiga pa je istega leta prišla med 5 nominirancev za nagrado kresnik.
Zaradi velikega povpraševanja smo se odločili, da izdamo prenovljeno izdajo knjige (prva izdaja je izšla pri Literi leta 2003).

Trda vezava, 11,5 x 17 cm, 106 strani.