Sam proti njim 1+2 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sam proti njim 1+2

Sam proti njim 1+2
 • Redna cena:

  18,90 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,96 €

 • Avtor:

  Roman Leljak

 • Založba:

  Društvo za raziskovanje polpretekle zgodovine "OZNA"

 • Datum izida:

  15.03.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

S pričujočo knjigo, ki ponuja zanimivo, a travmatično branje, se prižiga novo spoznanje o neki noči, ki je trajala dolga desetletja in ki še traja. Ta noč je vzela marsikaterega človeka, tega fizično, drugega (takih je bilo neprimerno več) pa duševno. Toda prostor, ki ga polni tema, je treba najprej razsvetliti, šele potem lahko poiščemo izhod.
Sam proti njim je prvi žarek, ki je posvetil v najtemnejši del noči. Po izidu te knjige tam zadaj, v mraku, ne bo nikoli več tako, kot je bilo prej.

Pred kratkim smo lahko na TV slišali izjavo predsednika neke dežele,ki sama sebe včasih imenuje država, v kateri opis političnih pogovorov razglasil za poseg v njegovo intimnost. Le kako bo označil v tej knjigi opisane, tokrat dejanske posege v intimo, ki jo med drugim dovolijo tudi njegove službe? Bo vse zanikano, kot že tolikokrat doslej?

Izpoved Romana Leljaka v pričujoči knjigi je pogumno dejanje, predvsem pa je to izpoved človeka, ki je bil znotraj, ki ve, kako deluje tisti " tajni" nepoznani del države. Z njegovim dejanjem se prvič v zgodovini tako imenovane nove Jugoslavije odpira možnost, da tudi navaden smrtnik prebere nekaj v metodah, o katerih je slišal samo v pripovedovanju starejših o Udbi ali pa jih je lahko spremljal v filmih.

Mehka vezava, 15 x 210 cm, 323 strani.