Sredi pajkove mreže - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Sredi pajkove mreže

Sredi pajkove mreže
 • Redna cena:

  23,30 €

 • Popust:

  1,17 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,14 €

 • Avtor:

  Tomo Podstenšek

 • Založba:

  Zavod Litera

 • Datum izida:

  15.04.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Sredi pajkove mreže je napisan v realističnem slogu, v opsredju pa je zgodba posameznika. Avtor razmišlja o raznih temah: bolečini, izgubi, ljubezni, krivdi inmaščevanju. Kaj boli človeka? Kaj vse je pripravljen storiti ob izgubi? Ali cilj opravičuje sredstvo?
Roman bi lahko razdelili na dva dela. V prvem delu spoznamo glavnega protoganista, ki zgodbo gradi in nas skoznjo vodi po njegovih pravilih. Skrivnost, v katero je glavni junak zavit (tudi njegovo ime do konca ostane skrivnost), vodi roman naprej, bralcu pa se vseskozi poraja vprašanje in želja po tem, da izve, kdo je pravzaprav on in kakšna je njegova preteklost. Že naslovna metafora označuje njegovo počutje: ujet v pajkovo mrežo, ki simbolizira brezvoljnost, depresijo, nesmisel, brezdelje, otrplost in čakanje na moribitno spremembo.
V drugem delu knjige avtor razvija zgodbo v filmski dinamiki trilerja in jo začini z vrsto nepričakovanih obratov. Junak se znadje na prelomnici, naenkrat postanemo priča neverjetnim spremembam ter ob tem spoznamo nove like, ki vstopijo v njegovo življenje. Glavni lik dobi službo, življenje se mu uredi, v njegovo življenje vstopi nova ljubezen – a vse to je le del maščevalnega načrta.
Avtor v tem tekoče berljivem romanu prikaže zgodbe posameznikov in njihova ravnanja, ki so umeščena v določen kontekst, nam pa dopušča, da se sami odločimo, s kom se bomo indetificirali, koga pa obsodili.

Trda vezava, 14,5 x 19,5 cm, 175 strani.