Količina:

0


Znesek:

0,00

S prstom na luni

S prstom na luni
  • Redna cena:

    26,99 €

  • Popust:

    1,35 € (5%)

  • Spletna cena:

    25,64 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pesniška zbirka S prstom na luni ima obliko otroške igre risantanc. Med branjem se pesniške igre od telesa, od fizičnega premikajo k zvenu, besedi, občutjem in čustvom. Poezija je orodje domišljije, zato je z njo mogoče raziskovati različne oblike misli, čustev in občutij. Z njo Juan kruz Igerabide vabi ptroke, naj sebe in svet, ki jih obdaja, razumejo in ugledajo na novo.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in jo uvrščamo med didaktične materiale.
Napisana je v slovenskem in španskem jeziku.

Trda vezava, 16 x 21,5 cm, 168 strani.

Pesniška zbirka S prstom na luni ima obliko otroške igre ristanc. Med branjem se pesniške igre od telesa, od fizičnega premikajo k zvenu, besedi, občutjem in čustvom. Poezija je orodje domišljije, zato je z njo mogoče raziskovati različne oblike misli, čustev in občutij. Z njo Juan Kruz Igerabide vabi otroke, naj sebe in svet, ki jih obdaja, razumejo in ugledajo na novo.

Recenzija:

Pesmi Juana Kruza Igerabida, ki velja za enega najpomembnejših baskovskih mladinskih avtorjev, so v dvojezični, slovensko španski knjigi razdeljene v več sklopov: igre z deli telesa, igre s prsti, »telesnerime«, besedne igre, uganke ... Avtor poezijo mlademu bralcu sprva približa prek dotika, saj »tvoje telo je pesem, / ki se nikoli ne konča«. Če se dovolj odpremo domišljiji, telo samo rojeva metafore – bolečina se, denimo, prelevi v ptička, ki odleti. Velja pa tudi obratno: abstraktna občutja se lahko utelesijo. Pri poetično najbolj dojemljivih pa se meja med zunaj in znotraj povsem zabriše: »Nežen vetrič hoče / na mojem licu sedet: / na njegovih ustih / sem vanilijev sladoled.«
(recenzija Bukla - Maša Ogrizek)