S prstom na luni - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

S prstom na luni

S prstom na luni
 • Redna cena:

  26,99 €

 • Popust:

  1,35 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,64 €

 • Avtor:

  Juan Kruz Igerabide

 • Založba:

  Založba Malinc

 • Prevajalec:

  Barbara Pregelj

 • Datum izida:

  15.04.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pesniška zbirka S prstom na luni ima obliko otroške igre risantanc. Med branjem se pesniške igre od telesa, od fizičnega premikajo k zvenu, besedi, občutjem in čustvom. Poezija je orodje domišljije, zato je z njo mogoče raziskovati različne oblike misli, čustev in občutij. Z njo Juan kruz Igerabide vabi ptroke, naj sebe in svet, ki jih obdaja, razumejo in ugledajo na novo.

Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in jo uvrščamo med didaktične materiale.
Napisana je v slovenskem in španskem jeziku.

Trda vezava, 16 x 21,5 cm, 168 strani.

Pesniška zbirka S prstom na luni ima obliko otroške igre ristanc. Med branjem se pesniške igre od telesa, od fizičnega premikajo k zvenu, besedi, občutjem in čustvom. Poezija je orodje domišljije, zato je z njo mogoče raziskovati različne oblike misli, čustev in občutij. Z njo Juan Kruz Igerabide vabi otroke, naj sebe in svet, ki jih obdaja, razumejo in ugledajo na novo.

Recenzija:

Pesmi Juana Kruza Igerabida, ki velja za enega najpomembnejših baskovskih mladinskih avtorjev, so v dvojezični, slovensko španski knjigi razdeljene v več sklopov: igre z deli telesa, igre s prsti, »telesnerime«, besedne igre, uganke ... Avtor poezijo mlademu bralcu sprva približa prek dotika, saj »tvoje telo je pesem, / ki se nikoli ne konča«. Če se dovolj odpremo domišljiji, telo samo rojeva metafore – bolečina se, denimo, prelevi v ptička, ki odleti. Velja pa tudi obratno: abstraktna občutja se lahko utelesijo. Pri poetično najbolj dojemljivih pa se meja med zunaj in znotraj povsem zabriše: »Nežen vetrič hoče / na mojem licu sedet: / na njegovih ustih / sem vanilijev sladoled.«
(recenzija Bukla - Maša Ogrizek)