Količina:

0


Znesek:

0,00

Prikrito

neznano življenje človeških možganov

Prikrito
  • Redna cena:

    24,90 €

  • Popust:

    1,24 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,66 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Prikrito obravnava najnovejša strokovna dognanja v zvezi z delovanjem najbolj kompleksnega sistema, ki ga poznamo - človeških možganov. Čeprav gre za eno najpomembnejših knjig v zadnjih letih, ki strokovno obdeluje zapletene delovne procese našega "mislečega stroja", Eagleman tematiko uspeva podati razumljivo tudi bralcu, ki ni podkovan v psihologiji in nevrologiji.
Prikrito je izvirno in intrigantno delo, pisano v maniri Olivera Sacksa, v katerem skuša avtor pokazati,kakšna je povezava med našimi zavednimi reakcijami na posamezne zunanje dražljaje in pa nezavednim, oziroma prikritim delovanjem možganov, v okviru katerega potekajo mnogi, skoraj avtomatizirani programi in procesi. Ti programi, ki so nujni za nemoteno življenje, so nastali iz različnih osnov, od evolucijske do privzgojene, rezultat teh aktivnosti, ki se odvijajo pod pragom naše zavesti pa je naša zavestna reakcija, s katero se odzovemo na posamezen dražljaj, najbolj običajno takrat, če je ta drugačen od predvidenega.
Eagleman svojo razpravo plete iskrivo, analitično in provokativno in osvetljuje presenetljive skrivnosti človeških možganov. Zakaj se vaša noga že bliža zavornemu pedalu, še preden ste se zavedli nevarnosti pred avtomobilom? Zakaj zaslišite omembo svojega imena v pogovoru, ki ga sploh niste poslušali? Kaj ima Odisej skupnega s kreditnim krčem? Zakaj je težko ohraniti skrivnost? Kako je mogoče, da se lahko razjezimo sami nase - kdo, pravzaprav, je jezen na koga?

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 306 strani.