Kuga & kolera - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kuga & kolera

Kuga & kolera
 • Cena:

  16,70 €

 • Avtor:

  Patrick Deville

 • Založba:

  Modrijan

 • Prevajalec:

  Suzana Koncut

 • Datum izida:

  31.07.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kuga & kolera je roman o Alexandru Yersinu, pozabljenem genialnem znanstveniku, ki je kot zdravnik in bakteriolog odkril bakterijo kuge in izdelal cepivo proti njej. Yersin je bil eden zadnjih enciklopedistov velikanskega znanja, a je ob zavesti, da se znanost razvija proti skrajni specializaciji, ki jo bo zaprla v laboratorije, to raje zamenjal za pustolovsko življenje, polno romanesknih preobratov. Do končne izolacije od sveta, malodane v »raju na zemlji«, ki si ga je sam ustvaril na vietnamski obali. Bil je mornar, raziskovalec, kartograf, kralj kavčuka, proizvajalec kinina, že skoraj izumitelj kokakole.
Avtorju romana Patricku Devillu je taka romaneskna osebnost izgovor, da lahko zariše vzporednice z velikimi svetovnimi preobrati in odkritji na prehodu iz 19. v 20. stoletje, primerjave z drugimi velikani iz tistega časa (Pasteur, Rimbaud, Brazza, Conrad, Céline …). Tako tematsko kompleksnost spremlja poigravanje z literarnimi žanri, saj knjiga od zgodovinskega, pustolovskega romana prehaja v reportažo, biografijo, potopis … ter z njimi spreminja ritem in ton. Vse te elemente pa iz sedanje perspektive opazuje »fantom iz prihodnosti«, nekakšen duh zapisovalca, ki se sprehaja po sledeh dogodkov in opazuje, kaj je ostalo za njimi.

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 205 strani.