Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh, KLOPEH - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh

KLOPEH

Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh
 • Redna cena:

  4,90 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,66 €

 • Avtor:

  Dušica Kunaver

 • Založba:

  Kunaver Dušana, samozaložba

 • Datum izida:

  15.08.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Naš narod je v preteklih stoletjih ustvaril neizmerno bogastvo ljudskega izročila. Delček tega bogastva prinaša naša knjiga, ki si prizadeva prispevati h gradnji mostu med starim in mladim rodom, med dediščino preteklosti in doto prihodnosti.
Mladini, ki danes sedi v šolskih klopeh, lahko turizem prinese lepšo prihodnost, vendar mora poznati lepote in vrednote svoje dežele. Med najlepšimi biseri "dote za prihodnost" so ljudske pripovedi. V njih najdemo verovanja, upanje, nauke in svarila, sporočila iz davnine. V njih so tudi razlage, kako so nekdaj bajna bitja oblikovala našo lepo deželo. Ljudske pripovedi opisujejo tudi zgodovinske dogodke, ki si jih je naše ljudstvo vtisnilo v spomin, jih obarvali s svojimi barvami, jih obogatilo z vero v zmago pravice in postavilo na občutljivo ljudsko tehtnico, ki tehta dobro in zlo.
Z vsem tem lahko učitelj obogati svoj pouk in s tem obogati svoje učence v času, ko oblikujejo svojo mlado osebnost.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 54 strani.