Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh, KLOPEH - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh

KLOPEH

Slovensko ljudsko izročilo v šolskih klopeh
 • Redna cena:

  4,90 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,66 €

 • Avtor:

  Dušica Kunaver

 • Založba:

  Kunaver Dušana, samozaložba

 • Datum izida:

  15.08.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Naš narod je v preteklih stoletjih ustvaril neizmerno bogastvo ljudskega izročila. Delček tega bogastva prinaša naša knjiga, ki si prizadeva prispevati h gradnji mostu med starim in mladim rodom, med dediščino preteklosti in doto prihodnosti.
Mladini, ki danes sedi v šolskih klopeh, lahko turizem prinese lepšo prihodnost, vendar mora poznati lepote in vrednote svoje dežele. Med najlepšimi biseri "dote za prihodnost" so ljudske pripovedi. V njih najdemo verovanja, upanje, nauke in svarila, sporočila iz davnine. V njih so tudi razlage, kako so nekdaj bajna bitja oblikovala našo lepo deželo. Ljudske pripovedi opisujejo tudi zgodovinske dogodke, ki si jih je naše ljudstvo vtisnilo v spomin, jih obarvali s svojimi barvami, jih obogatilo z vero v zmago pravice in postavilo na občutljivo ljudsko tehtnico, ki tehta dobro in zlo.
Z vsem tem lahko učitelj obogati svoj pouk in s tem obogati svoje učence v času, ko oblikujejo svojo mlado osebnost.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 54 strani.