Sabina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sabina

Sabina
 • Redna cena:

  15,90 €

 • Popust:

  0,79 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,10 €

 • Avtor:

  Tomaž Kosmač

 • Založba:

  Goga

 • Datum izida:

  28.08.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tomaža Kosmača poznamo po toplem humorju, s katerim opisuje robove družbe, naseljene z alkoholiki, brezposelnimi in najrazličnejšimi posebneži. Roman Sabina ga prvič ponese v žanr ljubezenske zgodbe.
Prekleti pesnik tokrat opeva svojo muzo, ki je na pedistalu, nedosegljiva, neprimerljiva, a hkrati omahuje za isto mizo v poceni špelunki kot pripovedovalec in zbor prijateljčkov. Ženski ideal, srčna dama, opevana s slovarjem trubadruske lirike, se spogleduje z nižinami Kosmačevega sveta. A pri tem avtor nikoli ne pristane na poceni ironijo. Svet, ki ga naslika, je realističen s pridihom baroka. Ljubezen je pač nekaj, česar se učimo, tudi iz knjig. Pa vendar vedno boli čisto zares. V Bolgariji, Idriji, na grobu partizanskega heroja, kamorkoli pač junaka žene splet norosti, bolečine in bevande.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 161 strani.