Vihar v glavi: Moč najstniških možganov - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Vihar v glavi: Moč najstniških možganov

Vihar v glavi: Moč najstniških možganov
 • Redna cena:

  34,00 €

 • Popust:

  2,10 € (6%)

 • Spletna cena:

  31,90 €

 • Avtor:

  Daniel J. Siegel

 • Založba:

  zavod pogled

 • Prevajalec:

  Lučka Lučovnik

 • Datum izida:

  25.09.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Siegel v knjigi staršem pokaže, kako lahko razvojno najbolj zahtevno obdobje v življenju otrok, postane najbolj izpolnjujoče in kako lahko starše nagradi.

V starosti med 12. in 24. letom se v možganih mladostnikov dogajajo velike spremembe. To pri mladostnikih povzroča čustvovanje, odzive in vedenje, ki starše in druge odrasle pogosto prestraši. Ni čudno, da se starši svojim mladostniškim otrokom včasih približujejo v strahu, spet drugič pa se nanje jezno odzivajo.

Priznani nevropsihiater dr. Daniel Siegel v uspešnici Vihar v glavi, pokaže kako lahko staršem in mladostnikom znanje o možganih pomaga, da jih morebitni spori in viharji lahko še močneje in globlje povežejo. Predvsem pa, da drug drugega lažje razumejo.

Knjiga tako starše kot mladostnike seznanja z osnovnim nevrološkim znanjem, da se lažje razumejo. Hkrati pa jih s praktičnimi metodami opremi, da to zahtevno obdobje lažje zdržijo in da jih ne razdruži, pač pa še močneje poveže.

Mehka vezava, 15,5 x 23,5 cm, 230 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Profesor klinične psihiatrije na UCLA School of Medicine, na Oddelku za kulturo, možgane in razvoj, je avtor številnih znanstvenih konceptov, ki jih predstavlja na različnih predavanjih in v svojih knjigah (npr. Celostni razvoj otroških možganov). Najnovejša knjiga, ki je pred nami, se je kmalu po izidu uvrstila na New York Timesov seznam najbolje prodajanih knjig in raziskuje, kako razvoj možganov vpliva na vedenje najstnikov, kako se čutenjsko prebujajo in zakaj se vedejo tako, kot se. Avtor, tudi sam oče dveh mladostnikov, se zaveda, da se bistvo sprememb mladostnikovih možganov skriva v naslednjih točkah: povečan čustveni naboj, vključitev v družbo, iskanje novih izkušenj in ustvarjalno raziskovanje, ki omogoča nov pogled na svet. To je hkrati tudi bistvo zdravega življenja na splošno in ključno za nadaljnji razvoj značajskih lastnosti človeka. Knjiga je razdeljena v štiri večja poglavja, od katerih avtor v prvem ponazori bistvo mladostništva, v drugem rast in razvoj možganov v tem obdobju, v naslednjem obravnava odnose, ki oblikujejo mladostnikovo identiteto, in v zadnjem prinaša ideje za lažje shajanje s spremembami in izzivi mladostništva. Po avtorjevem prepričanju to obdobje ni le vir težav in nadlog, ki jih je treba »pač prerasti«, ampak je tudi izvir poguma in ustvarjalnosti. Priporočljivo branje tako za mladostnike kot njihove starše in učitelje.
(Renate Rugelj; Bukla 105-106)

O KNJIGI SO DEJALI:

"Vihar v glavi odpira oči in navdihuje, zato je dar vsem nam - najstnikom, staršem najstnikov ter tistim, ki si želijo na tem planetu ustvariti polno in pestro življenje. Daniel Siegel nam pokaže, da imajo vse domnevene slabe plati najstniških let tudi dobre plati in da se iz izkušenj, ki jih morajo doživeti najstniki, lahko učimo pri kateri koli starosti. Najstniki in njihovi starši si lahko od branja knjige veliko obetajo, pa če jo berejo posebej ali skupaj."
Daniel Goleman, avtor dela Čustvena inteligenca.

"Vihar v glavi je nujno branje za vse tiste, ki želijo razumeti, kaj počnejo mladostniki in zakaj njihovo početje starše spravlja ob pamet. Podatki, ki jih z nami deli dr. Siegel, so neprecenljivi za vpogled v možgane razvijajočega se najstnika, hkrati pa pomagajo ustvarjati odnose z več sočutja in potrpežljivosti. Knjiga je pravi dar za vse nas."
Goldie Hawn, igralka