Past užitka - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Past užitka

Past užitka
 • Redna cena:

  27,30 €

 • Popust:

  1,37 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,94 €

 • Avtor:

  dr. Douglas J. Lisle; dr. Alan Goldhamer

 • Založba:

  Planet

 • Prevajalec:

  Irena Furaln

 • Datum izida:

  28.10.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtorja nam fascinantno opišeta kako je moderno življenje tako veliko pametnih in inteligentnih ljudi spremenilo v nezavedne saboterje svoje sreče in zdravja. Podrobno nam pojasnita kako prepoznati vzorce pasti užitka v svojem življenju in kako premagati njihove negativne vplive.

Ta knjiga vas bo tudi spodbudila, da boste ponovno pretehtali vaša osnovna prepričanja o zdravju. Po branju boste pod vprašaj postavili mnoge vaše vedenjske vzorce, ki ste jih celo življenje imeli za samoumevne in koristne za vaše zdravje. Avtorja bralcem povesta, kaj resnično morajo vedeti, ne kaj želijo slišati. Knjiga prinaša bralcu zavedanje o resnično visoki ceni modernega življenja in ga opremi z orodji, s pomočjo katerih si bo lahko ponovno povrnil zdravje in srečo.

Soavtor knjige dr. Doug Lisle, nekdanji predavatelj psihologije na Univerzi Stanford in trenutno psiholog v okviru programa, ki ga vodi svetovno znani zdravnik dr. John McDougall, nam pojasni inovativen pristop v motivacijski psihologiji, ki lahko pomaga ljudem, da prekinejo z samouničujočim vedenjem.

Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, na kakšen način lahko močno zmanjšate tveganje za nastanek raka, bolezni srca, sladkorne bolezni, artritisa in ostalih pogostih obolenj. Prav tako boste izvedeli, kako doseči in obdržati idealno telesno težo, telesno pripravljenost in moč. Ko boste te informacije uporabili v praksi, boste dosegli duševni mir, ki se pojavi takrat, ko imamo nadzor nad svojim zdravjem in srečo.

V knjigi boste med drugim izvedeli:

- Kako je moderno življenje povzročilo nepričakovan zasuk v odnosu med srečo in užitkom in zakaj je tako veliko življenj uničenih zaradi tega.
- Zakaj smo psihološko tako slabo opremljeni za razumevanje, da je presežek v naši prehrani in ne primanjkljaj, tisti, ki nas ubija, in kako premagati to mentalno slepo pego.
- Zakaj je jemanje prehranskih dopolnil lahko kontraproduktivno za zdravje.
- Kako to, da skrivnost vzdrževanja idealne teže ni v tem koliko pojemo, ampak kaj jemo.
- Kako ohraniti vašo moč in integriteto, ko se soočate s socialnimi pritiski, ki nasprotujejo zdravemu življenju.
- Zakaj so živalski proizvodi tako močna past užitka in kako se rešiti hrepenenja po tej hrani.
- Kako nam lahko čudeži sodobne medicine dajejo lažen občutek varnosti in povzročijo, da pred očmi izgubimo dejstvo, da je zdravje v največji meri posledica zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.
- Kako je lahko moderna medicina past užitka, ker nam z zdravili v hipu zmanjša bolečine in s tem onemogoči samozdravljenje telesa ter ne odpravi vzrokov bolezni, kar dolgoročno prinese še slabše zdravje.
- Kakšne so prednosti medicinsko nadzorovanega posta z vodo, ki je mnogim ljudem rešil življenje ter spektakularno izboljšal zdravje.
- Zakaj je uživanje polnovredne rastlinske prehrane največje darilo, ki ga lahko damo našemu planetu.

»Verjetno mi 98 odstotkov ljudi, ki prihajajo k meni v ordinacijo, reče, da imajo »slabe prehrambne navade« – in tukaj tiči problem. O svojem težavnem odnosu s hrano razmišljajo kot o »preprosti slabi navadi« in ne o »odvisnosti, ki jim uničuje življenje«. V resnici tako vedenje povzroča večjo bolečino kot odvisnost od tobaka, alkohola in heroina skupaj. Uživanje napačnih živil je vodilni vzrok smrti v zahodnem svetu in ima za posledico debelost, infarkte, kapi, raka, sladkorno bolezen, artritis, težave z želodcem, glavobole in zaprtje. Pa vendar hrane skoraj ne obravnavamo kot slabe navade. V knjigi Past užitka boste izvedeli, kako taka živila človeka zasvojijo – preslepijo možganske poti užitka na prav tak način kot droge. In to je pogubna past. Toda tisti, ki so pripravljeni vložiti dovolj napora, lahko premagajo tudi to oviro.« (iz predgovora zdravnika dr. John McDougalla)

Mehka vezava, 15 x 23 cm, 270 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Če boste vložili nekaj ur v Past užitka, bo to lahko vaša obramba pred skušnjavami sodobnega življenja. Ne glede na to, kje vse ste se ozirali za boljšim zdravjem in v kakšnih težavah ste trenutno, boste lahko vse to pustili za sabo, ko boste začeli brati Past užitka … in se podali na pot, na kateri boste lahko uživali življenje, kakršnega si zaslužite." - John McDougall, dr.med., avtor knjige Škrob je rešitev

"Lisle in Goldhamer sta dala velik prispevek k razumevanju, zakaj počnemo stvari, ki nam ne prinašajo dobrih rezultatov. Vsi se moramo spoprijeti s to pomembno idejo, če se resno zanimamo za bolj zdrav prehranjevalni in življenjski slog. Ta knjiga spada v kategorijo »to moraš prebrati« za vsakogar, ki želi sprejeti bolj zdrave odločitve." - T. Colin Campbell, častni profesor Prehranske biokemije na Univerzi v Cornellu

"Zelo mi je všeč ta knjiga. Briljantna je. Knjiga Past užitka ima močno sporočilo, ki spreminja naš način razmišljanja. Pravi manifest o zdravju. Mojim pacientom ne priporočam, da preberejo to knjigo, ampak vztrajam, da jo preberejo." - Joel Fuhrman, avtor knjige Eat to live

O AVTORJIH:


Doktor Douglas Lisle je diplomiral na kalifornijski univerzi San Diego (suma cum laude). Bil je Dupontov štipendist na univerzi Virginija, kjer je pridobil doktorski naslov iz klinične psihologije. Doktor Lisle je bil nato imenovani predavatelj psihologije na univerzi Stanford in tudi član osebja Državnega centra za posttravmatske stresne motnje v bolnišnici Veterans Affairs v Paolo Altu v Kaliforniji.
Doktor Lisle je direktor raziskovalnega oddelka v središču za zdravje TrueNorth Health in je v znanstveni literaturi objavil številne članke. Ima zasebno zdravniško prakso in v središču TrueNorth Health Center vodi psihoterapijo. Prebiva v Rohnert Parku v Kaliforniji s svojo mačko Nelix.

Doktor Alan Goldhamer je diplomiral na univerzi Western States Chiropractic College v Portlandu v Oregonu in je ustanovitelj središča za zdravje TrueNorth Health Center, kjer v stanovanjskem kompleksu vodi program zdravja in izobraževanja, ki je nekaj povsem novega, ter nadzira postenje tisočev bolnikov. Doktor Goldhamer na univerzi Bastyr poučuje tehnike postenja in je bil vodilni raziskovalec v dveh zelo pomembnih raziskavah na to temo. Te raziskave so zaznamovale preobrat v evoluciji dokazov, ki potrjujejo koristnost postenja le z vodo. Trenutno vodi obetavno raziskavo o zdravljenju sladkorne bolezni in visokega krvnega tlaka s postenjem in promoviranjem zdravega prehranjevanja.
Doktor Goldhamer je tudi avtor knjige The Health Promoting Cookbook: Simple,Guilt-Free, Vegetarian Recipes. Prebiva v Penngrovu v Kaliforniji s svojo ženo Jennifer in sinom Garom.