Hitlerjev pakt s Hollywoodom - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Hitlerjev pakt s Hollywoodom

Hitlerjev pakt s Hollywoodom
 • Redna cena:

  26,90 €

 • Popust:

  18,35 € (68%)

 • Spletna cena:

  8,55 €

 • Avtor:

  Ben Urwand

 • Založba:

  UMco

 • Datum izida:

  30.01.2015

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Hitlerjev pakt s Hollywoodom je intrigantna monografija, ki na izviren način povezuje zgodovino filma in zgodovino druge svetovne vojne. Uveljavljen mit pravi, da so bili veliki ameriški studii steber boja proti nacizmu v času Hitlerjevega prevzema oblasti, pričujoča knjiga pa nam ponudi kar nekaj dokazov, ki temu močno nasprotujejo.
Ben Urwand, zgodovinar in raziskovalec na Harvardu, je v okviru svoje devetletne raziskave ugotovil, da je bil ameriški studijski sistem, ki so ga večinoma vodili Judi, za uresničevanje svojih poslovnih interesov ves čas pripravljen sklepati kupčije s hudičem. Najdba tajnih dokumentov, v katerih se je vztrajno pojavljala beseda koloboracija, je Urwanda pripeljala na sled zapletenega sodelovanja med nemško nacistično vlado in hollywoodskimi studii.
Sodelovanje se ni odražalo le v cenzuri filmov za nemški trg, nacistom je prek predstavnikov v Ameriki namreč uspelo vplivati tudi na (ne)nastajanje filmov, ki bi nacistični režim prikazovali v slabi luči.
Knjiga nam ponuja strokovno utemeljen vpogled v še enega izmed aparatov nemške nacionalsocialistične stranke, katere vzpon je močno zaznamoval potek dvajsetega stoletja.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 337 strani.