Količina:

0


Znesek:

0,00

Hitlerjev pakt s Hollywoodom

Hitlerjev pakt s Hollywoodom
  • Redna cena:

    26,90 €

  • Popust:

    20,00 € (74%)

  • Spletna cena:

    6,90 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 6,90 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
Hitlerjev pakt s Hollywoodom je intrigantna monografija, ki na izviren način povezuje zgodovino filma in zgodovino druge svetovne vojne. Uveljavljen mit pravi, da so bili veliki ameriški studii steber boja proti nacizmu v času Hitlerjevega prevzema oblasti, pričujoča knjiga pa nam ponudi kar nekaj dokazov, ki temu močno nasprotujejo.

Ben Urwand, zgodovinar in raziskovalec na Harvardu, je v okviru svoje devetletne raziskave ugotovil, da je bil ameriški studijski sistem, ki so ga večinoma vodili Judi, za uresničevanje svojih poslovnih interesov ves čas pripravljen sklepati kupčije s hudičem. Najdba tajnih dokumentov, v katerih se je vztrajno pojavljala beseda koloboracija, je Urwanda pripeljala na sled zapletenega sodelovanja med nemško nacistično vlado in hollywoodskimi studii.
Sodelovanje se ni odražalo le v cenzuri filmov za nemški trg, nacistom je prek predstavnikov v Ameriki namreč uspelo vplivati tudi na (ne)nastajanje filmov, ki bi nacistični režim prikazovali v slabi luči.


Knjiga nam ponuja strokovno utemeljen vpogled v še enega izmed aparatov nemške nacionalsocialistične stranke, katere vzpon je močno zaznamoval potek dvajsetega stoletja.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 337 strani.