Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovensko planinstvo, dopolnjena izdaja

2. dopolnjena izdaja

Slovensko planinstvo, dopolnjena izdaja
 • Redna cena:

  29,90 €

 • Popust:

  1,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  28,41 €

 • Avtor:

  Peter Mikša, Kornelija Ajlec

 • Založba:

  Planinska zveza Slovenije

 • Datum izida:

  18.2.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Monografija Slovensko planinstvo je dopolnjena z novim besedilom za obdobje 2010-2014, imenskim kazalom in delnimi korekturami besedila. Ponuja pregled planinske preteklosti na Slovenskem skozi oči zgodovinarjev. Delo je bilo zaupano zgodovinarjema mlajše generacije Petru Mikši in Korneliji Ajlec, ki se aktivno ukvarjata s sodobno slovensko zgodovino in zgodovino društev.

Monografija Slovensko planinstvo z obilo slikovnega gradiva ponuja vpogled v razvoj slovenskega planinstva. Izpostaviti je treba, da je mnogo slikovnega gradiva objavljenega prvič. Pisca sta se potrudila monografijo pripraviti tako, da je snov zanimiva za bralce, ki tematike ne poznajo, hkrati pa zahtevnejšim bralcem nudita obsežno zbirko koncentriranih podatkov in referenčnih opomb za nadaljnjo raziskavo. Glavni poudarek vsebine je na organiziranem planinstvu, saj je knjiga med drugim namenjena domači in tuji promociji največje krovne planinske organizacije pri nas - Planinske zveze Slovenije, zaradi česar je besedilo v celoti objavljeno dvojezično.

Za lažje razumevanje posameznih dogodkov sta avtorja predvsem za tuje bralce razširila pregled na občo zgodovino lovenskega naroda in ozemlja od zgodnjega 19. stoletja dalje, ki je zapisan v posebnih razlagalnih odstavkih.

Trda vezava, 24 x 31 cm, 198 strani.