Količina:

0


Znesek:

0,00

Zbrane pravljice in pripovedke TV (znak kakovosti Zlata hruška)

Zbrane pravljice in pripovedke TV (znak kakovosti Zlata hruška)
  • Redna cena:

    33,00 €

  • Popust:

    1,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    31,35 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zbrane pravljice in pripovedke so cvetoči vrt – kamor koli se ozreš, vsepovsod dražeče dehtenje. Šumeči vrhovi dreves, čudokrasne rože, Majdalenkino koprnenje, pa nato globine in pečine, kjer zvonovi ne zvoné in petelini ne pojó.

V svežnju pred vami se nenavadno iskrijo in tajinstveno švigajo že tolikokrat izgovorjene Desetnica, Poldrugi Martin, Tolovaj Mataj, Kralj Matjaž, Gospod in hruška; uho ganjeno vsrka Vilo, O dušici majceni, ki ni smela v nebesa, Cigana kralja; trebuh živahno poskoči, ko ga Fran pospremi v vas, nak, mesto, ki leži tri ure hoda za pustno nedeljo; blage cvetove v prsih ohranja boriška pripovedka; izpod kopit junakovega konja prši rdeči ogenj – knjigo pravljic in pripovedk zmagoslavno zapečatijo Zgodbe kraljeviča Marka, kakor jih je obnovil Fran Milčinski.

Trda vezava, 16,5 x 23,5 cm, 464 strani

O KNJIGI SO DEJALI:

Milčinski se je še posebej rad naslanjal na narodne pesmi, zaradi česar je tudi jezik njegovih pripovedk še posebej melodičen in literaren. Urednika sta se potrudila, da sta ga pustila tudi v novi izdaji neokrnjenega.
- Ana Jurc, MMC RTV Slo

To sočno, srčno, prevejano, šegavo, žmohtno branje je zapisano z besedami, ki so prešle v citate.
- Maja Črepinšek, Moj malček

Pisatelj Fran Milčinski se je v slovensko književnost zapisal tudi kot pisec pravljic, ki jih je hotel dati lastnim otrokom in slovenski mladini.
- Silvester Čuk, Ognjišče

S knjigo Zbrane pravljice in pripovedke je slovenskim bralcem in bralkam na voljo precejšen del opusa velikega pripovednika in prvovrstnega humorista, ki je znal pogledati v slovensko dušo in jo razgaliti na sprejemljiv način.
- Zdenko Matoz, Delo