Digitalna fotografija, 4. knjiga - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Digitalna fotografija, 4. knjiga

Digitalna fotografija, 4. knjiga
 • Digitalna fotografija, 4. knjiga
 • Redna cena:

  24,95 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,70 €

 • ISBN:

  9789616661447

 • Avtor:

  Scott Kelby

 • Založba:

  Pasadena

 • Datum izida:

  21.12.2012

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Takole Scott jedrnato opiše vodilo te knjige: »Če bi bila skupaj na snemanju in bi se vi obrnili name: 'Hej, Scott, želim, da bi bila svetloba resnično mehka in čarobna. Kako daleč naj postavim ta razpršilnik?' vam ne bi razlagal o svetlobnih razmerjih ali možnostih prirejanja bliskavice.
V takšni situaciji bi vam preprosto odvrnil: 'Približaj ga motivu čim bolj kot lahko, ne da bi bil viden na fotografiji.' Takšno je bistvo te knjige: skupaj fotografirava in jaz odgovarjam na vprašanja, svetujem in razkrivam skrivnosti, ki sem se jih naučil, kot bi jih pripovedoval prijatelju – brez tehničnih pojasnil in ozadja digitalne fotografije«.

Na vsaki strani boste spoznali novo nastavitev, orodje ali trik, s katerim boste svoje posnetke spremenili v fotografske razstavne eksponate. Če ste naveličani posnetkov, ki so »v redu« in si pri ogledu fotografij v revijah mislite: »Zakaj moji posnetki niso takšni?« potem je to knjiga za vas.

V tej knjigi ni teorije, nobenih zahtevnih tehničnih izrazov in podrobnih razčlenitev pojmov. To je knjiga, v kateri piše, kateri gumb pritisnite, katero nastavitev uporabite in kdaj jo uporabite. S skoraj 200 fotografskimi »prijemi« v tej knjigi boste vedno naredili boljše, ostrejše, barvitejše fotografije profesionalnega videza.

Mehka vezava, 15,0 x 21,0 cm, 240 strani.

Nove vsebine:

- Kako zamrzniti gibanje na portretih
- Izostreno ospredje in ozadje
- Triki, da ne osvetlite tal
- Profesionalni trik, da ustvarite pojemanje svetlobe
- Kaj morate vedeti o stiskanju objektiva
- Snemanje silhuet
- Trik za snemanje ponoči
- Odsev na gladini mirne vode
- Kako ugotovite, katere slike s potovanja so vam najbolj všeč
- Popravljanje učinka halo in druge težave HDR¸
- Naučite se priljubljene tehnike »Rack Focus«
- Kaj narediti, če slika ni dovolj ostra za tiskanje?
- Recepti za »posnetek vseh posnetkov«

IZ SPREMNE BESEDE:
'Enostavni, včasih tehnično nepopolni posnetki, pač niso več dovolj in danes je treba pokazati še kaj več. Ob branju četrte knjige se skoraj po vsakem prebranem poglavju vprašam: »Le kako, da se tega nisem domislil ali pa vedel in znal že od prej?« … nasveti v četrti knjigi so dobrodošli celo prekaljenim profesionalcem in vsem tistim, ki mislijo, da o fotografiji vedo vse in še kaj več.'
- Arne Hodalič, urednik fotografije National Geographic Slovenija, doc. za fotografijo na Vistu in gostujoči predavatelj na Fakulteti za družbene vede v UL.

O AVTORJU:
Scott Kelby je avtor svetovno znanih računalniških knjig, glavni urednik in založnik revije Photoshop User, predsednik zveze NAPP (National Association of Photoshop Professionals) in glavni urednik revije Nikon Software User. Prav tako je tudi sogostitelj video oddaje Adobe® Photoshop® TV. Scott je avtor knjig Photoshop Down & Dirty Tricks in The Photoshop Book for Digital Photographers ter urednik serije knjig Killer Tips pri založbi New Riders.