Količina:

0


Znesek:

0,00

Parfum - MV

Parfum - MV
  • Redna cena:

    12,95 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,30 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Parfum, prvenec Patricka Sueskinda, je takoj po izidu doživel izreden mednarodni uspeh. Po več kot dvajsetih letih si je zgodba kultnega romana, ki je prevzela in navdahnila tudi Kurta Cobaina in skupino Rammstein, utrla pot tudi na filmska platna, založba Sanje pa je za to priložnost pripravila žepno izdajo knjige. Za filmsko adaptacijo Perfume: The Story of a Murderer (2006) je poskrbel Tom Tykwer, v glavni vlogi je zaigral Ben Whishaw.

Pariz, 18. stoletje; čas neznosnega mestnega smradu. Ulice smrdijo po gnoju, dvorišča po urinu, stopnišča po podganjih iztrebkih, kuhinje po pokvarjenem zelju in spalnice po umazanih rjuhah. Sredi teh vonjav se nekega vročega poletnega dne rodi Jean-Baptiste Grenouille – otrok brez lastnega vonja, a s čudežno občutljivim vohom. Prične se ena najbolj nenavadnih in osupljivih zgodb v sodobni literaturi.

Mehka vezava, 11,0 x 17,0 cm, 208 strani.

MEDIJSKI ODZIVI:
"Esenca sprevrženosti v imenu iskanja nesmrtnosti lepote in nedolžnosti." - Antena
"Knjižna uspešnica o briljantnem in okrutnem ustvarjalcu parfumov ... Roman so prodali v več kot 12 milijonih izvodov in ga prevedli v 42 jezikov (obstaja celo v latinščini!). Tudi po dvajsetih letih ni izgubil čara, na fakultetah širom sveta pa ga proučujejo z vidikov psihologije, zgodovine, kriminalistike, prava in književnosti." - Kolosej
"... orjaški globalni bestseller, senzacija in kult." - Marcel Štefančič, jr., Mladina