Količina:

0


Znesek:

0,00

Revolucija: Priročnik za spremembo svetovnega reda

Revolucija: Priročnik za spremembo svetovnega reda
  • Redna cena:

    24,96 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,71 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Russell Brand je sicer zvezdnik. Je bogat. Je ekscentrik. Je nekdanji odvisnik. Je narcis. Je burkaš. Ničesar ne zanika. In je hkrati tudi glasnik nekega novega sveta, v katerem ni prostora za neenakosti in nepravičnost. Nazorne primere krutosti in absurdnosti obstoječega sistema naveže na lastno izkušnjo, jih začini s pobalinskim humorjem in bolečo iskrenostjo in zato kot govornik neverjetno prepriča. In je hkrati tudi glasnik nekega novega sveta, v katerem ni prostora za neenakosti in nepravičnost.

Ima karizmo in energijo, za kateri se zdi, da se napajata iz samih sebe. Brand v tem delu naslavlja tisto, kar vsi nekje v sebi vemo. Na primer, da sistem ne deluje. Naše vlade so skorumpirane in opozicijske stranke nesmiselno podobne. Naša kultura je polna topoumnosti in šunda, vse, kar slišimo, pa je, da nič ne moremo – »tako pač je«. Russell Brand v tej knjigi duhovito opravi s slaboumnimi argumenti in namišljenimi sovražniki našega konformističnega časa in s pomočjo tako različnih strokovnjakov, kot sta Thomas Piketty in George Orwell, predstavi vizijo bolj poštene in bolj seksi družbe, ki je zabavna in nikogar ne izključuje. Revolucija s to knjigo ne postane le mogoča, pač pa tudi neizogibna in zabavna - takole pravi Russell Brand: "Če od kapitalizma pričakujemo, da se bo kar naenkrat vedel drugače, je to tako, kot bi od mikrovalovne pečice pričakovali, da nam od zdaj naprej lepo pere avto."

Russel Brand je kot politični aktivist posebej zaslovel po intervjuju za BBC, ki ga je z njim opravil legendarni Jeremy Paxman - samo na Youtubu na BBC-jevem profilu posnetek beleži neverjetnih 12 milijonov ogledov.

Poltrda vezava, 24 x 16 cm, 320 strani.

NEKAJ BRANDOVIH MISLI:

"Kapitalizem ni resničen, pravi Brand, je ideja. Britanija, krščanstvo, islam, karate, srede so le ideje, za katere smo se odločili, da v njih verjamemo." - (Mladina)

"Odpovedal bi se vsemu, o tem sem veliko razmišljal: ali sem ali nisem pripravljen iti v zapor ali umreti za to, kar govorim. Odgovor je 100-odstotno da, brez pomislekov, umrl bi za to."
Kot politični aktivist se je javnosti predstavil v vlogi gostujočega urednika tednika New Statesman, po katerem je dal intervju BBC-jevemu Jeremyju Paxmanu, v katerem je Britance pozval k bojkotu volitev in pozval k uveljavitvi sistema, v katerem bi enakomerno porazdelili bogastvo. - (MMC RTV Slovenija)