Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Numerologija na temeljih vedske tradicije

Numerologija na temeljih vedske tradicije
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  0,99 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,90 €

 • ISBN:

  9789619364628

 • Avtor:

  Dr. Vinod Verma

 • Založba:

  Chiara

 • Prevajalec:

  Lejla Marinko

 • Datum izida:

  1.6.2014

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V skladu z vedsko tradicijo in kulturo astrologija ni namenjena napovedovanju prihodnosti, saj prihodnosti nihče ne more natančno napovedati. Če bi bilo res vnaprej določeno, kje je potem človeška usoda?

Astrologija napoveduje predvsem rezultate naše pretekle karme - in edini način, na katerega lahko vplivamo, je sedanja karma - z našimi dejanji v sedanjem trenutku. Astrologija je torej namenjena temu, da nas usmerja in nam pomaga razvijati naše pozitvne lastnosti, ki bi nam lahko v prihodnosti škodili.

Namen knjige je, da vas nauči preprostih numeroloških metod, ki jih boste lahko s pridom uporabljali v svojem vsakodnevnem življenju. Z njeno pomočjo se boste naučili izračunati svoje življenjsko število in druga za vas pomembna števila. Seznanili se boste s pomenom in lastnostmi posameznih števil ter predvsem s filozofsko osnovo, ki stoji za vsakim od njih. V knjigi boste našli opis lastnosti svoje osebnosti ter nasvete, kako ublažiti svoje negativne lastnosti in poudariti svoje pozitivne lastnosti. Naučili se boste izdelati svoj numerološki horoskop ter določiti obdobja preizkušenj, ki vas čakajo v življenju. Pridobili boste znanje, s katerim boste lažje in mirneje pluli skozi takšna obdobja. Spoznali boste tudi svoja srečna števila in načine, na katere jih lahko uporabljate v svojem življenju.

Mehka vezava, 16,5 x 21 cm, 88 strani

O AVTORICI:

Po doktorski disertaciji s področja reprodukcijske biologije, ki jo je zagovarjala v Indiji, je dr. Verma študirala nevrobiologijo na Pariški univerzi in pridobila drugi doktorat. Raziskovanje je nadaljevala na Državnem inštitutu za zdravje v Bethesdi (ZDA) in na Max-Planckovem inštitutu v Freiburgu, Nemčiji. Na vrhuncu svoje kariere v medicinskem raziskovanju pri nemški farmacevtski družbi se je zavedla, da je pristop uradne medicine k zdravstveni negi v svojih temeljih fragmentaren in neholističen, poleg tega pa ves napor in denarna sredstva usmerja v zdravljenje bolezni namesto v ohranjanje zdravja. Zato je dr. Verma leta 1986 ustanovila NOW (The New Way Health Organisation), da bi razširila sporočilo o holističnem načinu življenja in preventivnih metodah zdravstvene nege ter spodbudila uporabo blagih zdravil in različnih terapevtskih ukrepov za samopomoč.

Odraščala je v družini z močnim ajurvedskim zaledjem ob stari materi, ki je slovela po izjemnem ajurvedskem znanju ter izkušnjah in je bila nadarjena zdravilka. 23 let je študirala ajurvedo na tradicionalen način, z učiteljem Acharya Priya Vrat Sharma na benareški Hindujski univerzi.

Dr. Verma je strastna raziskovalka, ki se trudi zbrati ohranjeno ajurvedsko izročilo in ga razširiti po vsem svetu s pisanjem knjig in drugimi dejavnostmi. Objavila je že triindvajset knjig o jogi, ajurvedi, ženskah in partnerstvu, ki so bile prevedene v več jezikov. Nadaljuje s pisanjem novih knjig in je poleg tega avtorica številnih znanstvenih člankov. Veliko predava, nekaj mesecev na leto poučuje v Evropi, uri študente v svojih dveh indijskih središčih in sodeluje v radijskih ter televizijskih programih. Nemška televizija je leta 1995 z njo posnela prvi film o ajurvedi, ki si ga je bilo moč ogledati v 100-tih različnih državah v 130-ih jezikih.

Dr. Verma je ustanovila Čarakovo šolo ajurvede, da bi izobrazila ljudi, ki jih zanima pristno ajurvedsko znanje, da bi lahko modrost o ajurvedskem načinu življenja predajali naprej ter pomagali ljudem, da ne bi postali žrtve različnih šarlatanov. Ukvarja se z več raziskovalnimi projekti o zdravilnih rastlinah in njihovih kombinacijah v obliki zdravil. Je ustanoviteljica in predsednica The Ayurveda Health Organisation, dobrodelne fundacije za prodajo in promocijo ajurvedskih zdravil in jogijske terapije na indijskem podeželju. Redno predava in vódi delavnice za šolske otroke v kmečkih in odročnih himalajskih predelih, da bi širila modrost tradicionalne znanosti in zdravilstva. Dr. Verma predava, vódi seminarje in poučuje v Čarakovi šoli ajurvede, ki ohranja tradicionalno podajanje znanja od učitelja na učenca.