Kuhajmo z Drobižki - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Kuhajmo z Drobižki

Kuhajmo z Drobižki
  • Kuhajmo z Drobižki
  • Kuhajmo z Drobižki
  • Kuhajmo z Drobižki
  • Redna cena:

    14,99 €

  • Popust:

    2,25 € (15%)

  • Spletna cena:

    12,74 €

  • Avtor:

    Antoon Krings, Alain Passard

  • Založba:

    Didakta

  • Datum izida:

    22.11.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

"Kuhajmo z Drobižki je zelo simpatično zasnovana otroška knjiga, ki bo navdušila male »šefe«, saj se inovativni recepti prepletajo z resnično pravljico, ki preko bogatih ilustracij popelje otroško domišljijo v naravo, polno vonja in okusa. Mali in veliki »šefi«, uživajte v knjigi in kuhajte z Drobižki!" (Bine Volčič)

Enostavna kuharska knjiga za otroke z raznovrstnimi recepti, ki sta jo pripravila avtor priljubljenih slikanic iz zbirke Drobižki Antoon Krings ter lastnik znamenite pariške restavracije Alain Passard. Knjigo mladim slovenskim bralcem priporoča Bine Volčič. Na vrtu Drobižkov je živahno. Drobižki se z neumorno silo veselijo življenja, predvsem pa se veselijo hrane. Gosenica Gretica ves ljubi dan preleži na velikem zelenem listu in prepeva: »Hrust, hrust, hrustamo ...« in ga grizlja, da kar poklja. Okoli nje ležijo, vsaka na svojem listu, še druge gosenice, njene sestre, in z njo hrustajo v zboru. Ko končajo s pojedino, si v istem listju naredijo hiške.

Rade stanujejo čim bližje svoji hrani. Ali pa polž Poldi, rdeč in zavaljen, kot nekakšen slinast svaljek. Ta se rad gosti sredi velike zeljnate glave. Je velika klepetulja in je povsem nor na zelje - na vse vrste zelja: belo zelje, rdeče zelje, kitajsko zelje, ohrovt, brstični ohrovt (razen zelja s smetano, doda Antoon Krings). Zadovoljen na zelenjavnem vrtu in blažen med zeljem se Poldi nikoli ne loči od svoje najljubše zelenjave. Stanuje kar v tistem, kar tudi jé. Od domovanja na površju pa se razlikuje zavito domovanje, ki si ga je črv Čiro izvrtal globoko v lepo jabolko.

Čiro spi v viseči mreži, ki jo je pritrdil na stene svoje okrogle sobice. Poldi zlahka zleze z ene zeljnate glave na drugo, pri jabolku pa je stvar bolj zapletena. Če bi Čiro ne bil zmeren pri hrani, bi njegova viseča mreža kmalu obvisela v zraku ... Recepti jedi iz knjige: Špinačni kruhki, Topla čokolada z jajcem, Bučke in banane na začinjenem kruhu, Omleta iz krompirja s sladkimi praženimi mandlji, Palačinke z dvema čokoladama ...
Antoon Krings: Ena od najinih skrbi je bila, da imajo otroci dovolj možnosti, da kuhajo s svojimi malimi rokami. Ti recepti skušajo ugajati njihovim nagnjenjem (recimo do sladkorja), prav tako pa jih želijo tudi presenetiti. Kar se mene tiče, sem ustvaril slike, ki niso ilustracija, ampak bolj sanjske slike. Ta knjiga receptov je tudi knjiga zgodb. Rdeča nit je zelenjavni vrt. Alain Passard: Gost v restavraciji L'Arpege pričakuje tri zvezdice. Z otrokom je podobno. Tudi on, na svoj način, pričakuje tri zvezdice. Poleg igrivosti šteje vse: videz, vonj in okus. Pri kuhanju se moraš zabavati.

O AVTORJU: Drobižki so avtorsko delo Antoona Kringsa, ki se je rodil leta 1962 v Franciji. Njegova poučna in zabavna zbirka je postala mednarodna uspešnica, doslej je pri založbi Gallimard izšlo že 36 naslovov. V slovenščino je knjižice izvrstno prevedla Polonca Kovač in ohranila stil in humornost izvirnika.