Količina:

0


Znesek:

0,00

Čisti krik (znak kakovosti Zlata hruška)

Čisti krik (znak kakovosti Zlata hruška)
  • Redna cena:

    27,96 €

  • Popust:

    4,19 € (15%)

  • Spletna cena:

    23,76 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Čisti krik je prvi mladinski roman irske mojstrice Siobhan Dowd. Prejel je nagradi Branford Boase in Eliis Dillon, ter nominacijo za prestižno Carnegiejevo medaljo.

Leto 1984 na Irskem ali pa danes in tukaj ...Kjerkoli in kadarkoli - nobeno odraščanje ni lahko, odraščati v zakotni vasici, brez mame, brez vsakršne opore pa sploh ne. Glavni junakinji Shell nenadoma umre mati, kar njenega očeta popolnoma zlomi. Shell, ki ima še mlajšega brata in sestro, je usojeno postati vezni člen družine.

Obenem se spopada s šolo, prijateljstvom, prvi ljubeznijo, prezgodnjo nosečnostjo, hudimi obtožbami vaščanov, ki so njej in njeni družini že prej obrnili hrbet. Kljub vsemu se Shell ne preda, pogumno se sooči z vsemi težavami, želja po življenju je nepremagljiva.

Zgodba o odraščanju, ki te spravlja v smeh in solze in jezo, tudi v razumevanje in ljubezen, v Shellin in z njo naš krik, ki je nenazadnje tudi klic k življenju.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 255 strani.

O AVTORICI:

Siobhan Dowd se je rodila leta 1960 v Londonu, kjer je leta 2007 tudi umrla. Napisala je kar nekaj del za mlade, vsa so nagrajena in nominirana za ugledna priznanja. Pri nas je do zdaj izšel Barjanski otrok v prevodi Tine Mahkota, pred tem pa še roman, kot si ga je po nedokončanih zapiskih velike umetnice zamislil Patric Ness. Bila je pisateljica, aktivistka za svobodo izražanja pisanja pri mednarodni pisateljski organizaciji PEN in borka za pravice otrok, rojenih pod manj srečno zvezdo. Njen pogum, aktivizem, empatija in nesebično razdajanje za druge živijo po pisateljičini smrti ne le v njenih delih, temveč tudi s pomočjo Sklada Siobhan Dowd, kamor se stekajo vse avtorske pravice za njene romane. Vsa sredstva so namenjena spodbujanju branja pri otrocih in mladih, ki odraščajo v težkih družbenih in gmotnih pogojih. Siobhan Dowd je pred smrtjo zapisala:« Če otrok zna brati, zna misliti, in če zna otrok misliti, je svoboden.«