Količina:

0


Znesek:

0,00

Razkoščičena Marilyn

Razkoščičena Marilyn
  • Redna cena:

    24,97 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,72 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 23,72 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Razkoščičena Marilyn, belgijski roman, nagrajen doma in tudi z evropsko nagrado za literaturo je zanimiv literarni eksperiment, v katerem Weryjeva spremlja mlado junakinjo Marilyn Turkey, ki se načrtno poda iskat lastno, tudi spolno, identiteto.

Marilyn Turkey vse od otroških let navdušujejo zbliževanje dveh ljudi in vsakršni medsebojno naklonjeni odnosi. V romanu se preda analizi posameznih izsekov iz svojega življenja, še posebej intimnih srečanj.
Avtorica spremlja junakinjo v treh različnih življenjskih obdobjih, med 6 in 8 letom, pri 25 letih in pozneje pri 40. Tri življenjske etape z različnih vidikov osvetljujejo razvoj, razgradnjo in ponovno kompozicijo osebnosti glavne junakinje, ki teži k enosti telesa in duha.

Njeno načrtno iskanje ljubezni, katere pojmovanje se skozi posamezna obdobja spreminja, spremlja tudi izjemno zanimiv in originalen pristop k jezikovnemu izrazu; avtorica gledaliških besedil in pesnica, se drzno spoprime z jezikovnim materialom, s pomočjo katerega briše meje med fantazijskim in verističnim.

Zanimivo branje: kako se otresti večnega občutka krivde, se osvoboditi togih nazorov o podobi in vlogi ženske, zaživeti kot ustvarjalno bitje.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 151 strani.

O AVTORICI:

Isabelle Wery je belgijska igralka, režiserka in pisateljica. Že za svoj gledališki prvenec Prašičeva smrt je bila nominirana za ugledno nagrado Prix du Theatre, leta 2006 je objavila prozni prvenec Gospod Rene, fiktivno biografijo belgijskega igralca Reneja Hainauxa, v letu 2010 zbirko pesniških besedil, leta 2013 pa je izšel njen roman Razkoščičena Marilyn, za katerega je prejela nagrado Evropske unije.