Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zajček Timi in čarobni recept

Zajček Timi in čarobni recept
 • Zajček Timi in čarobni recept
 • Redna cena:

  17,90 €

 • Popust:

  0,89 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,00 €

 • ISBN:

  9789616933605

 • Avtor:

  Ana Kristanc Žontar

 • Založba:

  Morfemplus

 • Datum izida:

  25.11.2014

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pravljica 'Zajček Timi in čarobni recept' je nastala pod peresom Ane Žontar Kristanc in njenega moža Kristijana Žontarja. Oba rada dobro kuhata, dobro jesta in obožujeta svojega sina Timona, ki sta mu posvetila svojo prvo slikanico o zajčku Timiju, kuharskemu mojstru, ki se neko jutro odloči, da bo sledil svojim sanjam in se odpravil na najvišjo goro v deželi iskat magični recept.

Trda vezva, 24 x 32 cm, 32 strani.

NAGOVOR AVTORICE OB IZIDU:

Spomnim se trenutka, ko sem se dejansko začela zavedati, da v meni raste malo bitjece in bom prvič postala mamica. Občutek je bil tako poseben, tako magičen, tako poln ljubezni. Želela sem mu podariti nekaj posebnega, nekaj kar mu bo ostalo za večno in bo samo njegovo, namenjeno samo njemu. Mojemu malemu Timonu. In seveda, želela sem, da je to darilo ne samo moje, temveč od naju s Kristijanom, torej od njegovih staršev, ki sta se ga tako veselila vseh tistih dooolgih devet mesecev. Vanj sva se zaljubila še preden sva ga prav zares spoznala.

Mogoče zveni smešno, vendar njegovo darilo za Božič (nisem si namreč mogla pomagati, da ne bi nekaj kupila tudi njemu) je bila plišasta lutka – zajček, z namenom, da mu bo v zabavo med branjem zgodbic. Sama sem mu namreč začela brati pravljice zadnje dva meseca pred porodom, saj sem slišala, da s tem spoznavajo tvoj glas in kaj je lepšega, kot če je glas za tistih 15 minut namenjen le njemu in lepi pravljici pred mano.

Z dragim sva se tako odločila, da zanj napiševa pravljico. Glavni junak pravljice je zajček Timi in pravljica pustolovsko opisuje njegovo iskanje magičnega oziroma čarobnega recepta. Namen v ozadju je, da bi ga navdušila, da bi tudi on rad kuhal, prav tako kot zajček in upam, da bo res tako. Knjigico je Timon od naju dobil za svoj polletni “rojstni dan”.

Poleg tega, da je pravljica napisana in posvečena najinemu malemu Timonu, je namenjena tudi vsem malčkom, ki imajo radi pravljice, sploh take kjer vsake toliko časa lepo zadiši po hrani.