Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Bronasti jezdec 1. in 2.del - MV

KOMPLET: Bronasti jezdec 1. in 2.del - MV
 • Redna cena:

  23,99 €

 • Popust:

  13,00 € (54%)

 • Spletna cena:

  10,99 €

 • ISBN:

  9789616982092

 • Avtor:

  Paullina Simons

 • Založba:

  Hiša knjig - Založba KMŠ

 • Datum izida:

  22.10.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zlato ožarjeno nebo, prosojni somrak in svetle noči: vse kliče po mladosti, ljubezni, po nečem novem. Vojna še ni dosegla tega nekoč veličastnega mesta, ni še posegla v življenje dveh sester, Tatjane in Daše Metanove, ki si delita sobico v natrpanem stanovanju, kjer živita z bratom in starši. A družini se svet obrne na glavo, ko Hitlerjeva vojska napade Rusijo in začne svoj bliskoviti prodor do Leningrada.

Skozi temo pa vendarle posije žarek upanja. Tatjana spozna Aleksandra, pogumnega mladega častnika Rdeče armade. Postavnega in samozavestnega mladeniča, ki skrbno varuje svojo skrivnostno in temačno preteklost, nezadržno vleče k Tatjani – njo pa k njemu. Med strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, se Leningrajčani hitro znajdejo v krempljih lakote, obupa in strahu. Zaradi nemogoče ljubezni med Tatjano in Aleksandrom grozi razdor v družini Metanovih, hkrati pa bi se utegnila razkriti skrivnost, ki jo Aleksander tako skrbno varuje in ki je prav tako uničujoča kot vojna.

A zaljubljenca posrka neusmiljen vrtinec usode, ki za vedno spremeni svet in njihova življenja.

Oglejte si prvih 20 strani knjige: bronasti_jezdec_1.pdf

"Ljubezenska zgodba, ki je prav toliko nežna, kot je tudi neusmiljena." - Publisher Weekly

"Ganljivo kot Doktor živago." – People

Mehka vezava, 10,5 x 17 cm, 1248 strani.

RECENZIJA BUKLA:
Tatjana se 22. junija 1941 prebudi v toplo poletno jutro. V Leningradu je vse mirno. Vojna še ni dosegla mesta, kjer Tatjana s sestrico, bratom in starši živi popolnoma vsakdanje življenje. A glas iz radia kmalu prekine ustaljeni vsakdan: »Danes ob četrti uri zjutraj so nemške čete brez vojne napovedi in brez ozemeljskih zahtev do Sovjetske zveze napadle našo deželo …« V trenutku je Tatjanino življenje obrnjeno na glavo. A kljub vojni napovedi glavna junakinja najde svoj žarek upanja, pogumnega Aleksandra, častnika Rdeče armade, ki skrbno skriva svojo temačno preteklost. Medtem ko je država v pričakovanju vojne, se Tatjana in Aleksander prepustita vrtincu usode. Njuna zgodba se razpleta skozi strahotno zimo, ko Nemci neusmiljeno oblegajo mesto, in še v dveh nadaljevanjih; seriji namreč pripadata tudi naslova Tatiana and Alexander in The Summer Garden, ki še čakata na prevod v slovenščino.

(Vanja Jazbec; Bukla 116-117)