Količina:

0


Znesek:

0,00

Biocentrizem

Biocentrizem
  • Redna cena:

    29,90 €

  • Popust:

    14,90 € (50%)

  • Spletna cena:

    15,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kako sta življenje in zavest ključ do razumevanja resnične narave vesolja? V zadnjih letih so izjemna odkritja v kvantni fiziki zahodno filozofijo prisilila, da spremeni mnogo svojih stališč, in vrgla senco dvoma na tradicionalno fizično razlago nastanka in zgradbe vesolja.

Biocentrizem izpopolni to spremembo v dojemanju sveta, tako da se spopade z enim ključnih načel zahodnega mišljenja: da lahko življenje navsezadnje skrčimo na fiziko. Namesto tega ponudi revolucionaren vidik, da je biologija tista, ki je prvotna – da življenje ustvarja vesolje in ne obratno. Bob Berman je najbolj bran astronom na svetu. Je avtor več kot tisočih objavljenih člankov v publikacijah in revijah, kot sta Discover in Astronomy, kjer ima tudi svojo mesečno kolumno.

Poleg tega je urednik vsakoletne izdaje knjižice The Old Farmer's Almanac in avtor štirih knjig. Ameriškega biologa Roberta Lanzo mnogi uvrščajo med vodilne znanstvenike na svetu. Lanza je bil namreč član skupine, ki je prva na svetu klonirala človeški zarodek; prvi je kloniral ogroženo vrsto živali (indijskega bizona) in bil je prvi, ki je matične celice iz zarodka uspešno pridobil z metodo, ki ne zahteva njegovega uničenja.

Mehka vezava, 16 x 22,5 cm, 186 strani.