Količina:

0


Znesek:

0,00

Zakoni duha

Zakoni duha
  • Redna cena:

    14,50 €

  • Popust:

    0,73 € (5%)

  • Spletna cena:

    13,77 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Avtor med sprehodom po bližnjem hribovju sreča Modrijanko, ki mu z dvanajstimi zakoni duha nazorno, jasno in logično razkrije preproste, a mogočne življenjske resnice. Zakon izbire pravi, da odločitev ne sprejemamo z besedami, temveč z dejanji.

Tokrat vas seznanjamo z novo knjigo kar z izborom citatov, saj menimo, da najbolj nazorno sporočajo o njeni vsebini:

"S tabo nameravam podeliti skrivnosti alkimije."
"Kot je spreminjanje svinca v zlato?"
Nasmehnila se je. "Igračkanje z minerali je le zvijača kemikov. Alkimija, o kateri govorim jaz, lahko osnovnejše prvine tvojega življenja - strahove, zmedo, skrbi in težave, s katerimi se soočaš, spremeni v zlato svobode in jasnosti, vedrine in radosti. Skrivnosti, ki bi jih podelila s teboj, so zakoni duha."

"To se mi včasih zdi težka naloga - odločiti se, kateremu cilju slediti."
"Ne, tega ne boš odkril, če boš čakal na božansko razodetje, mistično vizijo ali na božji glas. Zatorej ne pretehtavaj in ne razmišljaj. Ne dvomi o svoji smeri in ne zanašaj se na druge, da ti bodo povedali, kaj bi moral in česa ne bi smel storiti. Pojdi proti tistemu, kar te privlači, navdušuje ali navdihuje - proti tistemu, kar gani tvoje srce. Vprašaj se, kaj je vredno truda in žrtev, ki so del predanosti katerikoli nalogi."

"Mnogo ljudi bi uživalo v takem razgledu," je dejala. "Morda bi si zaželeli povzpeti se sem gor in morda bi si zaželeli občutiti zadovoljstvo stanja na tej skali.Toda niso prispeli sem gor in ne uživajo v razgledu. Midva uživava v teh stvareh, a ne ker bi bila pametnejša ali močnejša ali si to bolj zasluživa, temveč ker sva se povzpela na goro. Le tisti, ki se povzpnejo, lahko uživajo na vrhu."

"Če se osredotočimo le na konec potovanja, se nam cilj vedno zdi daleč. Zato se mnogi odvrnejo od svojih ciljev, ko naletijo na ovire ali pot postane strma. Dobro veš, da se vsaka pot začne s prvim korakom, toda opraviti je treba tudi drugega in tretjega in toliko, kolikor jih je potrebno, da pridemo do cilja. Zakon procesa je zagotovilo narave, da lahko dosežemo skoraj vsak cilj, ne glede na to, kako visok je, če potovanje razdelimo na majhne, zanesljive korake."

Mehka vezava, 12,5 x 20,5 cm, 128 strani.