Zdravilne zgodbice, 2.del, Jezikanje, ljubosumje, deljenje igrač in - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zdravilne zgodbice, 2.del

Jezikanje, ljubosumje, deljenje igrač in

Zdravilne zgodbice, 2.del
 • Redna cena:

  24,99 €

 • Popust:

  3,75 € (15%)

 • Spletna cena:

  21,24 €

 • ISBN:

  978-961-261-392-1

 • Avtor:

  Mia Bone, Petra Julija Ujawe

 • Založba:

  Didakta

 • Datum izida:

  01.12.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V drugi knjigi zdravilnih zgodbic najdete štirinajst zgodbic, ki vam bodo v podporo in pomoč pri premagovanju najbolj pogostih težav predšolskega obdobja (izbirčnost pri hrani, deljenje igrač, strah pred zobozdravnikom, ljubosumje, nespoštljivost,…) in dve, ki spodbujata otrokov naravni razvoj do vstopa v šolo (spodbujanje samoiniciativnosti in vztrajnosti ter spodbujanje pozornosti).

Pred vstopom v šolo otrok doživlja intenziven telesni, čustveni in psihosocialni razvoj. V tem obdobju osvaja socialno prilagodljivo vedenje, kar pomeni, da se mora naučiti sodelovati z drugimi, deliti igrače in primerno izkazovati svoja čustva. Zdravilne zgodbice jim na najnaravnejši način pomagajo premagati težave in ovire, s katerimi se srečujejo pred vstopom v šolo.

Spisane so s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki krepijo pozitivna vedenja in pomagajo razreševati težave, junaki v zgodbicah pa so izbrani tako, da nagovarjajo otrokovo naraščajočo domišljijo.

Starši lahko ob skupnem branju z otroki preverijo zdravilnost posameznih zgodbic, obenem pa jim zgodbice nudijo priložnost za iskren in spoštljiv pogovor z otroki o določeni temi. Še posebno vrednost imajo zgodbice, ki se osredotočajo na podporo otrokovemu razvoju.

- Dr. Maša Vidmar, psihologinja

Trda vezava, 21,5 x 26,5 cm, 150 strani.