Količina:

0


Znesek:

0,00

Žitkovske boginje

Žitkovske boginje
  • Redna cena:

    33,00 €

  • Popust:

    1,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    31,35 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 31,35 € (0%)

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Žitkovske boginje veljajo za enega najizjemnejših romanov, kar jih je v zadnjih letih izšlo v Češki republiki. Z aplavzom sta jih podprli tudi češka literarna nagrada Josef Škvorecký (2012) in Magnesia Litera (priznanje bralcev, 2013).

Na platnu sveta, kjer je videti, kot da bi se čas ustavil, avtorica zarisuje usode več generacij preprostih podeželskih žensk, obdarjenih z izrednimi zdravilskimi in jasnovidnimi sposobnostmi – Žitkovskih boginj. Žítková leži daleč stran od vsega in zato, pravijo, so nekatere ženske uspele ohraniti znanje in intuicijo, ki smo ju ostali izgubili.

Roman Kateřine Tučkove je navdihujoča pripoved o ženski duši, o magiji in pozabljenem delu zgodovine, pa tudi o osamljenosti, obupu, krutosti in maščevalnosti. Zgodba je mojstrsko strukturirana in vsebuje več stilističnih ravni, ki se postopoma prepletejo v grandiozno celoto. Kdo pravi, da je življenje monotono? Na videz običajno okolje utegne zibati veličastne zgodbe.

Mehka vezava, 15,2 x 23,5 cm, 432 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Žitkovske boginje niso newageovska pravljica o dobrih in hudobnih čarovnicah, so delo znanstveno angažirane avtorice Kateřine Tučkove, ki fikcijo prepleta s posnetkom določene družbene realnosti."
- Andreja Časar, Moj pogled