Larimar - za vedno ljubljena, OD POSVOJITVE DO LJUBEČE DRUŽINE - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Larimar - za vedno ljubljena

OD POSVOJITVE DO LJUBEČE DRUŽINE

Larimar - za vedno ljubljena
 • Larimar - za vedno ljubljena
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

 • ISBN:

  9789619391532

 • Avtor:

  Nataša Banko

 • Založba:

  Chiara

 • Datum izida:

  23.11.2015

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Gre za resnično zgodbo, v kateri vsak stavek odraža izkušnjo, ki jo je avtorica dobila pri delu z udeleženimi v postopku POSVOJITVE OTROKA. Ti se z zgodbo lahko identificirajo in jo prepoznajo kot svojo lastno. Zgodba daje posvojenemu otroku sporočila o lastni vrednosti, staršem, širši družini in družbi pa posvojitev prikaže na drugačen način kot se je to dogajalo do sedaj. Dodana so ji tudi razmišljanja stroke in napotki za starše in... vse tiste, ki se s posvojenim otrokom srečujejo. In ker je to zgodba, s katero se otrok lahko identificira, jo bo želel poslušati znova in znova.

Larimar je knjiga, ki jo je napisalo »življenje samo«. Glavna junakinja, deklica Larimar, je nadvse zaželen otrok. Starša, ki sta jo posvojila, se zavedata njene vrednosti in svoje starševske odgovornosti. Knjiga na subtilen način opiše pot posvojitve, ki jo prehodijo vsi udeleženi v postopku, obenem pa na nevsiljiv način ponuja smernice za odnose med starši in otroki.
Celoten prihodek od prodaje knjige bo avtorica namenila brezplačnim delavnicam za posvojitelje.

Zgodba je brezčasna, primerna za vse starostne skupine, za sedanjost in prihodnost. Poleg vsega ponuja odlične možnosti za pogovor s posvojenim otrokom, ki tako lažje razume svoje življenje in oblikuje svojo identiteto. Ob zgodbici je bila posneta tudi zgoščenka, ki z otroškimi pesmicami dopolni vsebino in vabi k poslušanju. Nedvomno gre za projekt, ki ga še ni bilo pri nas in pomeni velik doprinos k razumevanju posvojitve kot take.

Knjigo je napisala priznana psihologinja Nataša Banko, ki ima 30-letne izkušnje na področju posvojitev v Sloveniji. Je prva tovrstna knjiga pri nas in predvsem prva, ki strokovno znanje in zadnja spoznanja s področja posvojitev predstavi na enostaven, razumljiv in uporaben način. Knjiga Larimar ima veliko poslanstvo. Njena vsebina je namenjena vsem težko pričakovanim, posvojenim in močno ljubljenim otrokom ter njihovim saršem-posvojiteljem. Knjiga na subtilen način opiše pot posvojitve, ki jo prehodijo vsi udeleženi v postopku. Obenem pa na nevsiljiv način ponuja smernice za odnose med starši in otroki.

Zato je dobra popotnica posvojiteljem med pripravami na posvojitev in starševstvo. Pomagala jim bo pravilno in odkrito se pogovarjati o posvojitvi z otrokom in širšo družino, ki ima prav tako pomembno vlogo v celotnem procesu. Številnim posvojenim otrokom bo pomagala bolje razumeti i sprejeti okoliščine, ki so jih pripeljale v novo družino in nov dom ter istočasno spoštovati svoje biološke starše. S pomočjo staršev posvojiteljev jih bo dodatno opremila s samozavestjo in ponosom na svojo identiteto in korenine. Predvsem pa bo posvojenemu otroku utrdila občutek zaželenosti, ljubljenosti in pomembnosti.

Z dodanimi spremnimi besedili ponuja pomembna sporočila posvojiteljem, posvojencem, pa tudi vzgojiteljem, učiteljem in širši družbi. Zato verjamemo, da bo pomembno mesto našla tudi v vzgojno izobraževalnem sistemu, ki ima prav tako pomembno vlogo pri gradnji identitete posvojenega otroka. Zelo pomembno je namreč, da vzgojitelji v vrtcu ali učitelji v šoli otrokom pravilno predstavijo posvojitev in tako dodatno pomagajo posvojenemu otroku graditi samozavest in ponos. Vsekakor pa je knjiga namenjena tudi širši javnosti. Ta prepogosto napačno razume, kaj je posvojitev, zato se lahko nevede nespretno odzove in po nepotrebnem prizadene posvojenega otroka in posvojitelje. Knjiga je že v prodaji, avtorica pa bo vsa zbrana sredstva od prodaje namenila brezplačnim delavnicam za posvojitelje.

Trda vezava, 21,0 x 23,0, 24 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Vsak otrok si želi ljubezni svojih staršev, a včasih to ni mogoče, zato zanje poskrbi nova družina. O tem govori pravljica Larimar. Posvojenka Lara preživlja srečno otroštvo. Poleg igre rada posluša pravljico o deklici, ki se je rodila materi, ki otroka kljub ljubezni do njega ni mogla obdržati. Mladi par pa si otroka želi posvojiti, zato se deklice razveseli in jo poimenuje Larimar, kar pomeni »za vedno ljubljena«.

Specialistka psihološkega svetovanja, ki se pri svojem delu srečuje s posvojitvami, je preprosto pravljico namenila posvojencem, starim okrog treh let, torej v času, ko bi bilo primerno, da izvedo za posvojitev. Otroci jo bodo postopoma sprejeli kot svojo lastno življenjsko zgodbo in jo dograjevali. Pomembno je, da ob tem gojijo pozitivna čustva. Pravljici sledijo vprašanja in odgovori o starševstvu posvojenemu otroku, ki bodo posvojiteljem pomagala, da se pripravijo na posvojitev in z otrokom vzpostavijo pozitiven odnos, mu dajo občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti. Knjiga bo v pomoč tudi vzgojiteljem, učiteljem in drugim pri delu s posvojenci.

(Katja Cingerle; Bukla 118-119)