Roman za moške (Kiosk) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Roman za moške (Kiosk)

Roman za moške (Kiosk)
 • Redna cena:

  9,99 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,49 €

 • ISBN:

  9789619253366

 • Avtor:

  Michal Viewegh

 • Založba:

  Sanje

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Michal Viewegh v svojem zadnjem Romanu za moške, neke vrste pendantu uspešnemu Romanu za ženske, v privlačni zgodbi, katere dogajalni okvir so smučarske počitnice v Italiji, predstavi oz. razgalja raznovrstne razsežnosti medčloveških odnosov: odnose v družini med bratoma in sestro, odnose med zakoncema, odnose med očetom in hčerjo, med žensko in njenim ljubimcem, odnos do umirajočega, različne odnose moških do ljubic oz. plačljivih žensk.

Oziroma kot bi rekel sam avtor: predvsem neusmiljeno razkrinkava princip delovanja (povprečne) moške psihe. Viewegh je sicer dobrodušen in prijazen avtor, vendar pa si ne more kaj, da ne bi tudi provociral, preizkušal, do kod lahko gre.

En mesec po tem, ko se je Vieweghova dvajseta knjiga Roman za moške pojavila na policah, je bilo prodanih preko 100 000 izvodov. Naklada prve izdaje je bila razprodana. “Natisnili smo že drugo izdajo. Po prvem mesecu prodaje še ne moremo delati nikakršnih dokončnih sklepov, vendar se knjiga zelo dobro prodaja,” je tedaj dejala Eva Josková z založbe Druhé město. Kot kaže, ima roman dobre možnosti, da se uvrsti med Vieweghove tri najbolj prodajane knjige.

Mehka vezava, 12,5 x 20 cm, 176 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Roman za moške je izvrstna knjiga, morda najboljša, kar jih je Viewegh napisal po Čudovitih pasjih časih." - Ladislav Nagy, Reflex

"Mnogi odlomki iz Romana za moške močno spominjajo na avtorjev vrhunec, roman Igra na izločanje ... V kontekstu sodobnega češkega proznega ustvarjanja Roman za moške zagotovo sodi med boljša dela." - Ondřej Horák, Lidové noviny

"Tako kot v drugih romanih znova humorno v dopadljivi zgodbi poda kalejdoskop človeških značajev." - Mateja Hrastar, Dobro jutro / Indirekt

"... neusmiljeno provocira in trese stare okvire statičnih pojmovanj odnosov med ljudmi." - Joy