Količina:

0


Znesek:

0,00

Vila Amalija (meka vezava)

Vila Amalija (meka vezava)
  • Redna cena:

    9,99 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,49 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Drobne kaplje romana Vila Amalia izdolbejo brez sleherne spokojnosti mirno skladateljico srednjih let, ki živi skoraj nevidno življenje, obdana s tremi klavirji. Zgodi se, da mora zapustiti moškega, in gole brestove veje, in sebe, in način, kako živeti svojo strast ... Pripne se na jezičasti kos zemlje in ozko, dolgo vilo. Odtlej je ženska, ki se do obisti predaja lakoti, spevu, hoji, strasti, plavanju, usodi. Leta 2009 je romaneskna pripoved oživela na filmskem platnu (očarala je Isabelle Huppert).

Roman spominja na kompozicijo fuge, zaobjema poglavitne teme posameznikovega prevpraševanja identitete in iskanja onstran ozkih meja, ki si jih zarišemo v vsakdanu. V iskanju sebe v svobodi pa se v prostoru neapeljskega zaliva v njenem novem življenju, ožarjenem z mediteransko in notranjo svetlobo, spletejo nove ljubezenske, prijateljske, materinske vezi. Vendar je to zgodba odhodov, rezov, ločitev in smrti. Izbrisana preteklost junakinjo spet najde, ampak naleti na preobraženo, novo osebo. Bolečina, ki jo nosi življenje, raste s to žensko, ta jo pretvarja v umetnost, vse do konca v samoti.

Pretresljiv roman mojstrskega pisanja preberemo na dušek, k čemur pripomorejo: pretanjena kompozicija v štirih delih z zanimivim prepletom pripovednih glasov in gledišč ter bogatim metaforičnim podstatjem, izčiščenost eliptičnega, mestoma pesniškega sloga, izjemnost psihološke karakterizacije in prodornega mišljenja, ki ne govori le zgodbe zaradi zgodbe, čeprav je roman mogoče brati tudi na manj zavezujoč način.

Mehka vezava, 20,5 x 13,5 cm, 256 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

"V tem romanu se osebe srečujejo s tragičnim koncem in bralca pretresejo, ker jih ne pričakuje, boleče pa zaznamujejo nadaljnjo usodo glavne junakinje. In njeno skladanje, ki je intenzivnejše v času, ko je bolečina najostrejša. Roman, ki bo bučal v vas še dolgo po tem, ko ga boste odložili."
- Urška Krišelj Grubar, Jana

"Pretresljiv roman mojstrskega pisanja preberemo na dušek, romaneskna pripoved pa je leta 2009 oživela na filmskem platnu z Isabelle Huppert v glavni vlogi."
- Finance Weekend

"Vila Amalia je knjiga, s katero lahko potuješ naprej. Začutila sem veliko podobnosti s protagonistko – ko se v življenju znajdeš na prelomu, moraš narediti nekaj zase, saj tega ne bo nihče naredil zate. Za to je treba veliko poguma."
- Nada Vodušek na novinarski konferenci