Gottland - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Gottland

Gottland
 • Redna cena:

  12,99 €

 • Popust:

  0,65 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,34 €

 • ISBN:

  Mariusz Szczygieł

 • Avtor:

  Mariusz Szczygieł

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  07.03.2012

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jarkin oče, Jaroslav Moser, ima štiri slabosti: ženo, smuči, dobre avtomobile in blondinke. Ni v partiji. Kljub temu postane kot pravnik in strokovnjak za izdelavo železa vodja sindikata rud-nikov in železarn v Ostravi. Njegov partijski direktor iz neznanih razlogov naredi samomor na svojem vrtu in Jaroslavinega očeta aretirajo.

Ven pride čez pol leta. Ne da bi mu povedali, česa ga dolžijo, brez procesa, brez sodišča. Shujšan, brez dela, je vedno zaradi česa zadovoljen. Pravi, da je v zaporu pel Wagnerjeve arije. (»Če pa ne bi prišel tja, mi na kraj pameti ne bi padlo peti.«) Poišče si delo referenta v sežigalnici odpadkov. Ponosen je, ker Jarka študira kirurgijo, njena starejša sestra pa – ginekologijo.

Delo Gottland se je uvrstilo v finale literarne nagrade Nike 2007. Prejelo je Nike bralcev, priznanje Varšavske literarne premiere – knjiga leta 2007, odličje Beate Pawlak 2007, češko nagrado Gratias Agit 2009 in francosko lovoriko Prix Amphi 2009. Decembra 2009 je bilo v Bruslju ovenčano z evropsko literarno nagrado. Pretočili so ga v devet jezikov.

Mehka vezava, 19,7 x 12,6 cm, 240 strani.