Evropa - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Evropa

Evropa
 • Redna cena:

  8,99 €

 • Popust:

  0,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  8,54 €

 • ISBN:

  9789616767033

 • Avtor:

  Avgust Demšar

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  09.05.2011

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jesen leta 2006. Vse se zdi normalno za ta letni čas. Dnevi so neprijazni, sivi oblaki se valijo čez nebo. Dežuje. Včasih so nalivi močni, drugič pada vztrajno podnevi in ponoči. Ob jutrih se z reke dviga in v ljudi naseljuje vlaga. Depresije so pogostejše kot poleti, ko toplo sonce varuje duše pred čudnimi mislimi. V takem se človek spopada s črnimi mislimi, kakor ve in zna. Nekateri, na primer organizatorji mednarodne konference ali mariborski kriminalist Martin Vrenko, se zakopljejo v delo, druge, na primer mladega kriminalista Breznika, grejejo spomini na medene tedne. Nekateri pa se težkemu bremenu vlage ne znajo postaviti po robu in zato se začnejo dogajati čudne reči. Nekoga ne povabijo na kosilo, Drava naplavi truplo, Julko Sever muči nespečnost in Jakob Aljaž dobi službo za nedoločen čas.

Mehka vezava, 19,8 x 12,4 cm, 256 strani.

ODLOMEK IZ KNJIGE:
"Slaba dva metra od obale je v vodi ležalo truplo. Roke so bile odročene, obraz je bil pod gladino. Najvišjo točko trupla je tvorila zajetna, mesnata zadnjica. Blago elastičnih hlač je bilo napeto in zarito globoko med ritnici. Vodni tok je truplu zavihal hlačnice in izpod njih so gledale blede, neporasle goleni. Izza belih tekaških copatov in belih nogavic so štrlele precej drobne kosti, nad njimi pa so se bočila nesorazmerno močna meča. Lena reka je ob mrtvi oviri tvorila rahle brzice, se malo posukljala sem ter tja med otrplimi udi, pri podpazduhi za trenutek ustvarila droben vrtinec, potem pa, naveličana žalostne podobe, odtekla naprej."

O KNJIGI SO DEJALI:
Dobra kriminalka oziroma detektivka ni le roman, ampak je prvenstveno spretno sestavljena uganka. Avtor detektivske zgodbe ni pisatelj, ki piše romane, ampak je ugankar, ki sestavlja zapletene, zavite in prikrite, a vedno logične uganke. Detektivskih zgodb ne prebiramo, da bi se naslajali nad krvavimi umori, ampak nas vodijo precej manj okrutni vzgibi – razrešiti želimo uganko.
- Avgust Demšar na predstavitvi tretjega primera inšpektorja Vrenka

Demšarjeve kriminalke po mnenju poznavalcev ponujajo najboljše, kar lahko pričakujemo od žanra.
- Valentina Plahuta Simčič, Književni listi, Delo

Gre za avtorja, ki ljubitelja te zvrsti prav gotovo ne pusti hladnega; njegovo pisanje odlikujeta prepričljivost in stilska dovršenost, brez nepotrebnih odmikov od toka zgodbe, ki se odvija tukaj in zdaj.
- Robi Šabec, Dnevnik

Demšar … v pripoved posrečeno vnaša ironično distanco in se kot vsevedni pripovedovalec z užitkom poigrava z bralčevo nevednostjo in radovednostjo, ki pa je na koncu vselej izdatno potešena.
- Gaja Kos, Nedelo