Sam z jadrnico okoli sveta - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sam z jadrnico okoli sveta

Sam z jadrnico okoli sveta
 • Redna cena:

  9,99 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,49 €

 • ISBN:

  9789616767408

 • Avtor:

  Joshua Slocum

 • Založba:

  Sanje

 • Datum izida:

  27.07.2009

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Resnična zgodba človeka, ki je prvi sam objadral svet, je polna navdihujočih dogodivščin. Joshua Slocum je uspel uresničiti izziv, ki je dolgo veljal za nemogočega in pričujoči zapisi z njegovega potovanja to slikovito dokazujejo. Med svojim zgodovinskim podvigom je bil izpostavljen številnim nevarnostim, v Gibraltarju so ga lovili pirati in na odprtem morju so ga pogosto izčrpavale nepojmljive nevihte. Na poti je spoznal nadvse različne ljudi, od Roberta Louisa Stevensona v Samoi, do tako imenovanega Črnega Petra, "najhujšega morilca v Tierra del Fuego".

Ta doživeta pripoved, humorna in poetična, je prvič izšla leta 1899 in ponovni izidi se odtlej le vrstijo. Slocum je s knjigo in predavanji zaslužil dovolj, da si je lahko kupil majhno kmetijo na otoku Martha's Vineyard, vendar je po letu in pol ugotovil, da se ne more ustaliti. Namesto tega je praktično živel na jadrnici Spray in poleti plul od kraja do kraja na severovzhodni obali ZDA, pozimi pa po Karibih.
Knjigo sta ilustrirala Thomas Fogarty in George Varian.

Mehka vezava, 19,8 x 12,4 cm, 272 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:
Ta knjiga je tako veličastna, da ni nič presenetljivega, da neprekinjeno izhaja od leta 1899 ... ta knjiga ima literarno vrednost, je razmišljujoče in lepo napisana in navdihnjena z doživetji.
- Nautical Magazine

Ena najbolj berljivih knjig v celotni knjižnici pustolovskih del.
- Sports Illustrated