Sisi: naključna cesarica - broširano - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sisi: naključna cesarica - broširano

Sisi: naključna cesarica - broširano
 • Redna cena:

  14,99 €

 • Popust:

  2,00 € (13%)

 • Spletna cena:

  12,99 €

 • ISBN:

  9789616982382

 • Avtor:

  Allison Pataki

 • Založba:

  Hiša knjig - založba KMŠ

 • Datum izida:

  30.03.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Piše se leto 1853 in Habsburžani so najmočnejša vladarska rodbina v Evropi. Mladi in premožni cesar Franc Jožef, čigar imperij se razteza od Avstrije do Rusije in od Nemčije do Italije, je pripravljen na poroko. Petnajstletna Elizabeta, vojvodinja Bavarska, ki jo vsi kličejo Sisi, odpotuje na habsburški dvor s svojo starejšo sestro Heleno, ki je zaročena z mladim cesarjem. A kmalu po prihodu v Avstrijo se Sisi znajde pred nepričakovano dilemo: nehote se zaljubi v sestrinega zaročenca, on pa vanjo. Sisijina naivna očarljivost in energičnost, predvsem pa njena neizmerna lepota tako prevzamejo Franca Jožefa, da pretrga zaroko s Heleno in oznani, da se bo raje poročil s Sisi. Ko jo torej iztrgajo iz bavarskega zakotja in posadijo na prestol najbolj spletkarskega dvora v Evropi, si Sisi sploh ne predstavlja, kakšne težave in nevarnosti – pa tudi skušnjave – jo čakajo.

Cesarica močno poseže v politične in družinske vezi, saj si vseskozi prizadeva, da bi pridobila in obdržala ljubezen svojega cesarja, svojih ljudi in vsega sveta.

Prelistajte prvih 20 strani knjige: Sisi_nakljucna_cesarica.pdf

Mehka vezava, 10,5 x 17 cm, 720 strani.

"Roman Sisi – naključna cesarica je večen portret ne le ene od najbolj zapletenih in premalo cenjenih Habsburžank, temveč tudi turbulentnega cesarskega zakona sredi viharnih časov." (Juliet Grey, avtorica trilogije Marija Antoinetta)

"Ob prebiranju tega ganljivega in obširnega romana sem dobila občutek, kot da sem se preselila v Avstrijo. Srce parajoča, čudovita zgodba, polna zgodovinskih podrobnosti in političnih spletk. Mojstrsko in popolnoma navdušujoče." (M. J. Rose, avtorica uspešnice The Witch of Painted Sorrows)