Količina:

0


Znesek:

0,00

Trpljenje mladega Wertherja

Trpljenje mladega Wertherja
  • Redna cena:

    13,95 €

  • Popust:

    0,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    13,25 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Trpljenje mladega Wertherja je pretresljiva ljubezenska zgodba v pismih. Roman je že ob izidu vzbudil izjemno zanimanje po vsej Evropi. Mladi so posnemali celo stil Wertherjevega in Lottinega oblačenja ter način njunega vedenja in čustvovanja. Četudi je odtlej minilo več kot 2 stoletji, pa se zdi, da se je zgodba Wertherja za vselej vpisala v etos evropske kulture.

Knjiga z vedno svežim sporočilom, ki si zasluži svežo izdajo. Trpljenje mladega Wertherja (nemško Die Leiden des jungen Werthers) je Goethejev sentimentalni roman in sodi v predromantično obdobje. Gre za Goethejevo zgodnje delo; nastalo je leta 1774, ko je imel avtor štiriindvajset let.

Osrednja oseba pripovedi je mladi Werther. Bralcu izpoveduje svoja občutja v obliki pisem, ki jih piše prijatelju Wilhelmu. V romanu je razbrati tudi Rousseaujeve misli o naravi in Goethejevo kritiko družbe, ki posamezniku onemogoča svobodno voljo in čustvovanje. To je prva pripoved o novem tipu romantičnega človeka – plemenitem in ljubečem, a v življenju nesrečnem in tragičnem.

Mehka izdaja, 12,5 x 19,8 cm, 136 strani.