Annina poroka - žepna, KIOSK - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Annina poroka - žepna

KIOSK

Annina poroka - žepna
 • Redna cena:

  8,99 €

 • Popust:

  0,90 € (10%)

 • Spletna cena:

  8,09 €

 • ISBN:

  9789616653862

 • Avtor:

  Nathacha Appanah

 • Založba:

  Sanje

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pripovedovalka Sonia na dan hčerine poroke na tihem dela obračun s svojim življenjem in skozi tok njenih misli in spominov se počasi izrisujejo njene mnogotere in protislovne identitete: tujka v Franciji, napol bohemska pisateljica, samska mati konformistične, meščanske, tako zelo francoske hčere.

Duhovito obrnjena podoba medgeneracijskega nerazumevanja se spaja s težavami priseljenske identitete, medtem pa se protimeščanska upornica v Sonii obupno trudi, da bi se brez spodrsljaja prebila skozi hčerkino poroko v belem. Annina poroka je rahločutna in duhovita raziskava najmanjših vzgibov ločevanj, nestrpnosti in zavračanja ter meditacija o sprejemanju drugega. Te probleme zgrabi na najbolj skritih ravneh medosebnih odnosov:

»Koliko časa prebijemo tako, da si zapletamo življenje? Koliko časa potratimo tako, da se ukvarjamo s svetom, s svojo podobo, s podobami in lažnimi podobami, in tako pozabljamo gledati te, ki jih ljubimo? Koliko teorij smo proizvedli o enakosti, o strpnosti, in kolikokrat smo se sami zase, ko smo sneli krinko, odzvali s primitivnim rasizmom?«

V Annini poroki je Nathacha Appanah dosegla samosvoj spoj intimne izpovedi glavne junakinje, ki teče v širokih, navidezno naključnih vijugah, in dramaturške zgradbe, ki po svoji strnjenosti spominja na klasicistično dramo (cel roman se odvije v enem dnevu). Pripoved je izčiščena, nobena beseda ni odveč, svoje teme pa pisateljica razvija na kar najbolj minimalistično zajetem gradivu, ki ga izkoristi do zadnje podrobnosti, zato je roman sicer zelo tekoče berljiv, a tudi vabi k užitkarsko počasnemu ponovnemu branju in razbiranju nians.

Mehka vezava, 13,5 x 21 cm, 144 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

Roman, ki ga ne morem pozabiti ... sublimen opis odnosa med materjo in hčerko.
- Gabriela Babnik, pisateljica in literarna kritičarka

Eden tistih romanov, ki bi jih najraje bral na glas, ker besede lepo zvenijo. Tu pa tam me je malo spomnila na našo Brino Svit, prav tako tujko v francoski literaturi, ki zna pisati tako, da na koncu rečeš: blaženo.
- Mario Galunič, Bukla

Zelo poetično, žensko subtilno, na momente tudi humorno napisan roman, ki ga z užitkom preberemo.
- Večer

Predvsem je v ospredju odnos do hčere, ki je pravo nasprotje svoje bohemske pisateljske matere. Roman je izpisan tenkočutno, razmišljajoče, strpno ...
- Valentina Plahuta Simčič, Delo

Najbolj berljiva poroka.
- City Magazine

Topel, simpatičen, duhovit, odlično napisan roman o zelo različnih si materi in hčeri: mama je bohemska pisateljica, hči pa že kar malo dolgočasno urejena mlada dama; dogajanje se odvrti na dan hčerine poroke, večinoma v obliki maminih reminiscenc.
- Tina Košir, Bukla

Velika zgodba o drobnih vsakdanjostih, ki to niso.
- Lepota in zdravje