Količina:

0


Znesek:

0,00

Zapisi iz žrela

Zapisi iz žrela
  • Redna cena:

    29,95 €

  • Popust:

    1,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    28,45 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman, nabit z metaigrami, prismuknjenimi imeni in besednimi mojstrovinami, se prične, ko se Eric Sanderson nekega jutra sunkoma zbudi in spozna, da ne ve, kdo in kje je. Vse, česar se lahko oprime, so le pisma z napisom z obžalovanjem in upanjem »prvega Erica Sandersona«.

Eric, ki ga na lastnem domu napadejo sila, ki je ne more videti, in spomini, ki jih ne more prezreti, ugotovi, da je tarča neusmiljenega zasledovanja morskega psa. Ta nemara živi le v njegovem umu, vendar ga zalezuje skozi tokove in valovanja jezika ter medčloveških odnosov. Lov za odgovori in beg pred morskim psom, »vrsto povsem konceptualne ribe, ki se hrani s človeškimi spomini in notranjim zavedanjem sebe«, ga popeljeta na potovanje, ki bo ali oživilo prvega Erica Sandersona ali pa za vedno pogubilo oba.

Knjiga Zapisi iz žrela je prejela nagrado Borders za izvirne glasove (2007), nagrado Somerset Maugham Award, bila pa je tudi uvrščena v ožji izbor za nagrado Arthur C. Clarke, ki je vodilna britanska nagrada za znanstvenofantastično literaturo.

Steven Hall je že pred izidom knjigo predstavljal na promocijski turneji po Veliki Britaniji in ZDA, v okviru katere so bile prevajalske pravice prodane v več kot dvajset držav, poleg tega so na dražbi v Londonu prodali filmske pravice, ki si jih je zagotovila britanska produkcijska hiša Film Four.
Raziščite fantastični svet ene najbolj nenavadnih zgodb sodobne literature: rawsharktexts.com/...

Poltrda vezava, 16 x 24 cm, 398 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

Prvenec Stevena Halla mora nujno na seznam obveznega srednješolskega čtiva ... Sijajno branje, kot nalašč za morje.
- Andrej Predin, Slovenske novice

Stevenu Hallu uspe stkati vse medbesedilne prvine v edinstveno enoto. Bralec lahko ravno zaradi njih vedno znova odkriva nove pomene. Po koncu romana se branje tako sploh še ne konča.
- Jelena Mikloš, Radio Študent

Kaj se zgodi, ko travmo napade požrešni konceptualni morski pes?
- Žurnal (Poletno branje)

S spominsko amnezijo, ki jo tudi klinično diagnosticirajo kot posttravmatsko motnjo izgube spomina, se nadenj zgrnejo prostori miselnega sveta in domišljije. Nič ni resnično, vse je le mora: tako kot je nezanesljiv njegov spomin, ki ga le počasi in po drobcih sestavlja, takšna je zanj tudi meja med realnostjo in sanjami.
- Lifestyle

... roman, ki vsekakor ni podoben ničemur, kar ste brali kdaj koli prej.
- Matt Thorne, The Independent

Če bi skupaj stopila Paul Auster in Haruki Murakami in Moby Dicka skrižala s Čarovnikom iz Oza, potem bi mogoče ustvarila nekaj podobnega Hallovemu delirično ambicioznemu prvencu ...
- Kirkus Reviews

Hiter, seksi, zanimiv, inteligenten – roman Zapisi iz žrela je vse to in še več: kult, ki čaka, da se bo zgodil, filmska uspešnica, ki prosi, da jo posnamejo. Steven Hall je resnično fantastičen pripovedovalec zgodb. Raziskujte, takoj!
- Toby Litt

Sam naslov je besedna igra na Rorschachov test s packami črnila. Avtor si je želel, da bi vsak bralec lahko prebral knjigo in iz nje potegnil svojo osebno različico, zato knjiga vsebuje različne elemente iz najrazličnejših žanrov.
- Patrick Ness, The Guardian