Količina:

0


Znesek:

0,00

Moj dnevnik: Pajek

Življenje mladega pajka

Moj dnevnik: Pajek
  • Moj dnevnik: Pajek
  • Redna cena:

    17,99 €

  • Popust:

    0,90 € (5%)

  • Spletna cena:

    17,09 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Moj najljubši prijatelj Matija (nekateri mu rečejo tudi suha južina) pravi, da imamo vsi pajkovci po osem nog, tudi klopi in pršice. Enkrat se je name naselila pršica in me ugriznila. Groza!

To je le odlomek iz zgodbe o pajku, natančneje, pajkovki, iz zbirke Moj dnevnik.

Knjiga je osebna zgodba, ki jo piše mlada pajkovka. Je neke vrste dnevnik živali, v katerem izvemo vse o njenem načinu življenja, krajih, kjer živi, primernih mestih za pletenje čudovitih mrež, hrani, ki jo ima najraje, njenih sovražnikih, katerim mora ubežati in še marsikaj drugega. Zgodba se začne z iskanjem primernega mesta, kjer bi si čisto mlada pajkovka spletla novo mrežo, da si ulovi plen, konča pa tedaj, ko se stara pajkovka pred zimo zavleče v miren kotiček. Bralec se v besedilu in s horizontom pogleda na ilustraciji pridruži pajkovki tudi na naslednjih straneh: izvemo, kako natanko se prične mrežo plesti, kakšne vrste mrež še obstajajo, katere drobne živali pajkovka opazi med čakanjem na plen, kateri so njeni prijatelji, kaj je njen plen in komu je ona sama za plen.

Posebno zanimivo je poglavje o parjenju in skrbi za mladiče. Zgodba pajkovke je nemalokrat skoraj grozljiva, vendar pa zabavno zanimiva in predvsem poučna, saj odgovarja mlademu bralcu na mnoga vprašanja o življenju pajkov.

Knjiga je bogata z navdušujočimi podatki, ki presenetijo odrasle, krasijo pa jo tudi izjemne, realistične, estetsko dovršene ilustracije.

Trda vezava, 21,00 x 26,50 cm, 32 strani.