Količina:

0


Znesek:

0,00

Z Almo v svet 2: Vodna vrba

Drugo delo v seriji Z Almo v svet

Z Almo v svet 2: Vodna vrba
  • Redna cena:

    12,90 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,26 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Drugo delo v seriji Z Almo v svet je prvi slovenski prevod iz zapuščine Alminega leipziškega založnika Maxa Möhringa. Avtorica v ženskem liku mlade Kitajke prepriča s svojo sočutnostjo, opisi nežnih ljubezenskih čustev in globokih duhovnih spoznanj.

Vodna vrba kot drugo delo v seriji Z Almo v svet prihaja v prvem slovenskem prevodu neposredno iz zapuščine Alminega leipziškega založnika Maxa Möhringa, ki jo hrani Berlinska državna knjižnica. Avtorica v ženskem liku mlade Kitajke prepriča s svojo sočutnostjo, opisi nežnih ljubezenskih čustev in globokih duhovnih spoznanj za vse čase in za še tako majhne kotičke našega sveta.

»Včasih se razcveti kaka redka cvetlica in neurje jo strga s stebla, še preden bi se lahko razvila v vsej svoji lepoti. Vendar pa spomin na njen nezemeljski čar in njeno presegajočo lepoto pomaga mnogim ljudem prebroditi sive dni. Njeno seme bo prav tako obrodilo sadove, a le v srcih tistih, ki so jo poznali. V tem je košček nesmrtnosti,« je v svoji pretresljivi noveli iz Kitajske z naslovom Vodna vrba zapisala svetovna popotnica in pisateljica Alma M. Karlin.

ALMA M. KARLIN (1889–1950)

Mehka vezava, 11,5 x 16,5 cm, 179 strani.