Količina:

0


Znesek:

0,00

VDV - Veliki dobrodušni velikan

VDV - Veliki dobrodušni velikan
  • Redna cena:

    12,95 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,30 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Spoznajte Špehohlasta, Kostohrusta in druge ostudne ljudožerske velikane. Najraje imajo Škote in Sirijce (ker imajo okus po piškotih in siru), izogibajo pa se Švicarjev (verjetno ste že uganili, zakaj). Še dobro, da sta tu VDV, Veliki dobrodušni velikan, in osemletna sirota Zofka, da enkrat za vselej opravita z njimi.

Zgodba o dobrosrčnem velikanu, ki ponoči otrokom prinaša sanje, je duhovita himna nenasilju in obenem Dahlov najljubši roman izpod lastnega peresa.

ZANIMIVOSTI:
- Vodilni lik v zgodbi o Velikem dobrodušnem velikanu je punčka po imenu Sophie, za katero je Dahl morda dobil navdih pri svoji vnukinji Sophie Dahl (ki danes tudi sama piše, predvsem pa je znana kot manekenka).
- Idejo za zgodbo naj bi Dahl dobil, ko se je srečal z majhnim dečkom po imenu Michael Todd. Ta je pri starosti štirih let meril kar 170 cm, kar je pustilo precejšen vtis na avtorja. Zamislil si je svet velikanov in se odločil, da Micheala Todda ohrani v spominu kot največjega, najprijaznejšega velikana.
- Dahlu in njegovim sestram je mati pripovedovala zgodbe o trolih in drugih mitičnih norveških bitjih. Nekatera Dahlova dela za otroke vsebujejo reference na te zgodbe ali elemente, ki si jih je sposodil v njih – taki so tudi velikani iz Velikega dobrodušnega velikana.

Mehka vezava, 12,5 x 19,8 cm, 216 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

VDV je prav poseben velikan, saj zna uloviti sanje - dobre ponoči prinaša otrokom, slabe pa razstreli ... Zabavna pravljica za velike in male.
- Majda Peklaj, Bukla

Živahen, sočen jezik in značilna Dahlova duhovitost ... Zabava zagotovljena.
- Gaja Kos, Nedelo

Veliki dobrodušni velikan je zelo dober Zofkin prijatelj. Deklica je sama, brez staršev. Njen ogromni prijatelj pa ji pomaga pri premagovanju osamljenosti. Tako skupaj stopita na pot nenavadnih dogodivščin.
- Katja Puntar, National Geographic Junior

Jezik te knjige je radosten izbruh ustvarjalne igre z besedami - pravi bralski mljaskovec za mičkene in velikanske.
- Maja Črepinšek, Moj malček

Dahl in Queneau - nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi prevajalcu.
- Ana Barič Moder v pogovoru za Planet Siol.net

Fanfarastično branje za tiste, ki berete z otroškim navdušenjem.
- Danaja Lorenčič, Sensa