KOMPLET: Lojze Kovačič (2 knjigi), Spomini + Življenje in delo - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Lojze Kovačič (2 knjigi)

Spomini + Življenje in delo

KOMPLET: Lojze Kovačič (2 knjigi)
 • Redna cena:

  33,00 €

 • Popust:

  14,10 € (43%)

 • Spletna cena:

  18,90 €

 • Avtor:

  Lojze Kovačič, Mateja Komel Snoj

 • Založba:

  Beletrina

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

KOMPLET dveh knjižnih izdaj priznanega slovenskega avtorja Lojzeta Kovačiča. Že več kot tri desetletja velja za enega najboljših prozaistov, ki so pisali v slovenskem jeziku. Pogosto se ga je omenjalo kot primernega kandadata za Nobelovo nagrado za književnost in kot pravi Karl-Markus Gauss: »Favorit je bil že dolgo.

FRAGMENTI O PRIŠLEKU: Spominska knjiga Lojzeta Kovačiča

Zgodba Lojzeta Kovačiča se zdi emblematična za literaturo dvajsetega stoletja. Kot desetletni deček se je naselil v neznano deželo in predvsem tuj jezik. Tujost ga je napeljevala k neusmiljeni refleksiji sebe, drugih in življenja kot takega, pisanje kot pričevanje mu je predstavljajo preživetveno nalogo, edino avtentično sidrišče. Njegov opus je eden najbolj avtobiografskih v svetovni literaturi.
Knjiga sledi temeljnim pisateljevim življenjskim postajam in odpira ključne tematske obsesije njegovega ustvarjanja, ki se vseskozi vrtijo okrog položaja ranljivega posameznika v kaotičnem času.

Trda vezava, 21 x 22,5 cm, 470 strani.

LOJZE KOVAČIČ: ŽIVLJENJE IN DELO (zbornik)

Ko sem pred dvajsetimi leti vprašal slovenske avtorje, koga imajo za najbolj podcenjenega med slovenskimi pripovedniki, se je vedno pojavilo ime tega, leta 1928 rojenega obstranca.« V zadnjih letih se povečuje zanimanje za Kovačičev opus tudi v tujini in pričujoči mednarodni zbornik skuša odpreti znanstveno debato, ki bi služila kot opora za razumevanje prevodov njegovih del.
Članke za zbornik simpozija o Lojzetu Kovačiču so prispevali Gašper Troha, Janko Kos, Matjaž Kmecl, Alenka Koron, Mihael Glavan, Andrej Leben, Dare Kovačič, Ivana Latković, Alojzija Zupan Sosič, Milena Mileva Blažić, Zvonko Kovač in Simona Škrabec.

Mehka vezava, 20,0 x 13,5 cm, 211 strani.