Zmaj in Vrtomir v dolini Kamniške Bistrice, V dolini Kamniške Bistrice - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zmaj in Vrtomir v dolini Kamniške Bistrice

V dolini Kamniške Bistrice

Zmaj in Vrtomir v dolini Kamniške Bistrice
 • Redna cena:

  4,90 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,66 €

 • ISBN:

  9789616979016

 • Avtor:

  Dušica Kunaver

 • Založba:

  Društvo Naše gore list

 • Datum izida:

  20.09.2016

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pot v dolino Kamniške Bistrice je danes varna. Nobenega živega zmaja tam ni več, lahko pa se zgodi, da bomo v dolini Bistrice ali v njeni bližini kljub vsemu naleteli na kako podobo zmaja. Dolina Kamniške Bistrice je bila nekdaj odmaknjen svet, v katerem je gospodaril zmaj. Kakšna zver je zmaj?

Zmaj je ptica, ki s krili obvladuje nebo. Zmaj je kača, ki plava po vodi. Zmaj je kuščar, ki se plazi po kopnem. Če pa ima še sedem glav in če vse bruhajo ogenj, potem je tisti, ki ga premaga zares junak. Tak junak je bil Vrtomir. Okrog njega je ljudska pripoved nanizala še dobre in hudobne graščake, boje s Turki, osamljenega puščavnika in skrivnostni očetov prstan, ki Vrtomirja rešuje iz nevarnosti. Tako kot vse ljudske pripovedi, je tudi pripoved o Vrtomirju obarvana z ljudskimi barvami, vendar v dnu te pripovedi najdemo vrsto zgodovinskih resnic in dragoceno ljudsko vero v zmago pravice.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 19 strani.