Količina:

0


Znesek:

0,00

Sto grmovnih vrst na slovenskem

Sto grmovnih vrst na slovenskem
  • Sto grmovnih vrst na slovenskem
  • Redna cena:

    39,99 €

  • Popust:

    4,00 € (10%)

  • Spletna cena:

    35,99 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga je prvo domače delo, ki podrobneje in bolj izčrpno predstavlja grmovne vrste. Avtor jih podrobno opiše, se pri tem ustavi pri cvetenju, rastišču, razširjenosti in uporabi, opozori tudi na način gojenja ter morebitne nevarnosti. V knjigi je tako s posameznimi izčrpnejšimi opisi predstavljenih 100 grmovnih vrst, med njimi 66 avtohtonih in 34 tujih.

Knjiga je pisana kot priročnik, ki bo bralcu s pomočjo osnovnih rubrik in fotografij omogočal, da bo kar najhitreje našel želeno informacijo. Bralec bo s pomočjo knjige lahko razrešil mnoga vprašanja, ki si jih je mogoče zastavljal, na primer, kako razlikovati dlakavi sleč od rjastega, je res, da španski bezeg ne izhaja iz Španije, je nepravi jasmin naša avtohtona vrsta, si res lahko pripravimo marmelado iz plodov divjega bezga, je res, da je oleander smrtno nevarna rastlina, kje v Sloveniji raste eden največjih rujev v Evropi ...

Delo je namenjeno ljubiteljem narave in vsem tistim, ki bi radi bolje spoznali našo dendrofloro. Uporabno je kot študijski pripomoček za študente gozdarstva in drugih smeri na Biotehniški fakulteti, kot učni pripomoček ga bodo lahko uporabljali učenci srednjih in osnovnih šol, po njem bodo gotovo segali gozdarji, vrtnarji, krajinski arhitekti, vodarji, lovci, taborniki, ornitologi in vsi drugi, ki se z rastlinstvom srečujejo poklicno ali ljubiteljsko. Iskreno upam, da bo knjiga Sto grmovnih vrst na Slovenskem vsaj malo prispevala k boljšemu poznavanju tega do zdaj nekoliko prezrtega področja dendroflore.

Trda vezava, 16,4 x 26,6 cm, 216 barvnih strani.