Količina:

0


Znesek:

0,00

Veliki biblijski dogodki

Veliki biblijski dogodki
  • Redna cena:

    39,99 €

  • Popust:

    6,00 € (15%)

  • Spletna cena:

    33,99 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vznemirljiva in slikovita predstavitev ljudi in krajev iz biblijskih časov! Stara zaveza je temelj judovsko-krščanske dediščine in je kot takšna ponudila oz. še vedno nudi moralne in duhovne temelje številnim prebivalcem Evrope, obeh Amerik in drugih krajev, kjer so cenili in še cenijo Biblijo.

Velike osebnosti iz biblijske zgodovine, kot so Abraham, Mojzes, David in preroki, so se vtisnile v človeško zavest; dogodki, ki so opisani na straneh Biblije (od vesoljnega potopa do gradnje babilonskega stolpa), so še danes zaviti v skrivnost; spori med imperiji , ki so tako odločilno vplivali na Judejo in Izrael, pa predstavljajo sestavni del naših lastnih literarnih in verskih izročil. Knjiga Veliki biblijski dogodki ponuja svež pogled na Staro zavezo, njene zgodbe in ozadja pa postavlja v kontekst takratnih časov.

Pri tem vestno uporablja vsa orodja modernega preučevanja in novih tehnologij. V polni meri vključuje najnovejša arheološka odkritja in gradi slikovno bogatost z uporabo računalniške grafike in satelitske fotografije, ki bralcem dajeta občutek osebnega vpogleda v opisane dogodke. Ob branju knjige se boste počutili, kot da stopate po istih poteh kot možje in žene v davnih časih. Čeprav je o biblijski tematiki napisanih že na tisoče knjig, pričujoča knjiga nedvomno ponuja povsem nov pogled.
Trda vezava, 30,5 x 24,5 cm, 200 strani.

RECENZIJA BUKLA:

Nekateri dogodki iz biblijskega sveta so nam bliže, drugi so spominu bolj neznani in oddaljeni, in ker "Stara zaveza predstavlja hrbtenico zahodne civilizacije in Nova zaveza pripoveduje zgodbo o Jezusu iz Nazareta, ki mu mesto preroka priznavajo tudi druge vere", je prav, da si najbolj vznemirljive in slikovte dogodke iz takratnih časov pogledamo še z drugačnimi očmi.

Velika in bogato ilustrirana knjiga izrablja vsa orodja modernega preučevanja zgodovine in najnovejša arheološka odkritja so podprta z računalniško grafiko in satelitsko fotografijo. Začne se seveda z vesoljnim potom in Noetovo barko, nadaljuje z gradnjo babilonskega stolpa, predstavi uničenje Sodome in Gomore, nas pripelje do egiptovskih faraonov in približa takratno življenje v puščavi. Spoznamo Mojzesa, deset božjih zapovedi, Davida in Goljata, kralja Salomona, Babilonce, Perzijce in že smo pri zgodbah iz Nove zaveze, ki so včasih lepe, drugič osupljive, včasih naravnost gorzljive, pogosto tudi dramatične, vedno pa nas naučijo česa novega.

(Recenzija: Renate Štrucl)