Količina:

0


Znesek:

0,00

Ali postajamo naši starši?

Umetnost spremeniti svoje življenje

Ali postajamo naši starši?
  • Redna cena:

    23,90 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Starši so tisti, ki so naše življenje najbolj zaznamovali in najbolj vplivali nanj. Prilagodimo se in avtomatsko prevzamemo njihovo vedenje, čustvene odzive in nazore. Na sredi življenja pa potem potihoma ugotovimo, da za popotnico nismo dobili samo pozitivnih plati, ampak tudi tiste lastnosti in načine ravnanja, ki jih od svojih staršev nikoli nismo hoteli prevzeti. Ali smo temu dejstvu prepuščeni ali lahko ubežimo globoko vtisnjenim vplivom in aktivno spremenimo svoje življenje?

Napeto branje za starše in tiste, ki želijo razumeti, kako je zgodba staršev vplivala nanje. Knjiga je namenjena tudi vsem, ki se želijo pomiriti s svojo preteklostjo in opustiti navade, ki jih ne marajo.
Avtorica spremlja ljudi pri odkrivanju samih sebe in pri spoznavanju, kako bogato so obdarjeni s sposobnostmi in kako edinstveni so.

Mehka vezava, 23,0 x 14,4 cm, 233 strani.

Kdo in kakšni smo danes, z vsemi prednostmi in slabostmi, je podoba naše individualne zgodovine: naša vzgoja, naša verovanja, zgledi na naši življenjski poti. Močan pečat so na nas pustili starši in učitelji, ki nas hkrati pogosto ovirajo pri tem, da bi živeli avtonomno in srečno. Biti prilagojen, vsem ustreči, za nobeno ceno se ne upirati – tukaj ne vidimo veliko samospoštovanja. Kar ostane, je oviranje samega sebe z zaviranjem lastnih strasti. Kompenzacijske strategije, ki smo si jih zavedno ali nezavedno prisvojili, navsezadnje vodijo do precejšnjih dosežkov – a kje so tu zadovoljstvo, resnično veselje do življenja in zares poživljajoč uspeh?
Srečna prihodnost potrebuje obravnavo izvora.

Kako na naše življenje vplivajo pogosto nevidne prepredenosti?
Kako odrasli sploh smo?
Kako lahko sklenem mir?
Nasprotniki ali zavezniki v nas samih.
Umetnost spremeniti svoje življenje.

PREBERITE intervju z avtorico v časopisu Delo: www.delo.si/...

O AVTORICI:

Mag. dr. Silvia Dirnberger-Puchner je samostojna psihoterapevtka in direktorica podjetja za sistemsko svetovanje alphaTeam Systemische Beratung GmbH. Obravnava kliente ter spremlja podjetja in organizacije v okviru koučingov in pri vprašanjih razvoja organizacij, pri čemer si prizadeva za pravilno razmerje med spremembami in energijo, ki jo je dobro ohraniti. Deluje tudi na področju mediacije in iskanja kreativnih modelov reševanja težav v sistemih. Je zelo zaželena predavateljica ter obravnava teme, kot so izgorelost, občutek lastne vrednosti, samoučinkovitost, upravljanje s konflikti in krizami, v proces sprememb pa vključuje tudi lastne izkušnje s hudo boleznijo.
Silvia Dirnberger-Puchner v svojem institutu znanstveno raziskuje na področjih kakovosti življenja, obvladovanja kriz pri razlikah med spoloma ter psihosocialnega zdravja na delovnem mestu. Poleg tega redno piše za dnevno časopisje in kot strokovnjakinja sodeluje z revijo MS Dialog. Leta 2004 je prejela nagrado za izobraževalce odraslih Trainer Award für Erwachsenenbildung.